Boomerang komt met sterke campagne: Houd (afstand) van elkaar!

Om nog meer mensen te overtuigen van het nut van social distancing, komt het Amsterdamse Boomerang Agency met een sterke campagne.

'Houd (afstand) van elkaar'
Boomerang Agency

Boomerang heeft een nieuwe campagne gelanceerd die er voor moet zorgen dat meer Nederlanders 1,5 meter afstand zullen gaan houden in verband met de verspreiding van het coronavirus. Broodnodig, vindt het bureau. 'Afgelopen weekend bleek maar weer eens dat lang niet iedereen die noodzaak voelt.'

Advertentie
advertisement

Dankzij het lenteweer van afgelopen weekend trokken veel mensen erop uit. In Zandvoort was het druk, de parken waren overvol en te weinig mensen hielden afstand. Door de kracht en het bereik van merken en media in te zetten hoopt Boomerang dat heel Nederland gaat inzien dat afstand houden cruciaal is bij de bescherming van kwetsbare groepen. 'Afgelopen weekend bleek eens te meer dat lang niet iedereen de noodzaak voelt afstand te houden en dus is het van groot belang dat de boodschap breed uitgedragen wordt, de kracht van herhaling', laat het bureau weten. 

'In deze roerige tijden moeten we er meer dan ooit voor elkaar zijn. Voor de ouderen en ook voor onze landgenoten in vitale beroepen. Door fysiek wat meer afstand van elkaar te houden, redden we mensenlevens. Sluit je aan bij deze boodschap en houd afstand.'

Albert Heijn, Heineken, Staatstloterij en KNVB doen mee

Afgelopen vrijdag verscheen de tekst, vergezeld van de hashtag #zorgvoorelkaar, op de digitale schermen van JCDecaux en Ocean Media - eerst in Amsterdam, later in heel Nederland. Niet veel later verspreidden tientallen grote en kleinere merken  zoals Albert Heijn, De Staatsloterij, Heineken en de KNVB, de boodschap via hun social media-kanalen. 

Ook bekende Nederlanders als Dennis Storm, Gerard Joling, Jennifer Hoffman, Lieke van Lexmond en de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema sloten zich aan bij het statement.

Lees al onze artikelen die te maken hebben met het coronavrius in ons dossier.

Advertentie