Hugo de Jonge: Mensen uit vaccinatiecampagnes geterroriseerd via sociale media

VWS heeft daarom de ‘insteek voor de communicatie’ moeten verbreden.

Deelnemers aan vaccinatiecampagne 'stropen de mouwen op'

Deelnemers aan vaccinatiecampagnes van de overheid worden geterroriseerd op sociale media. Het ministerie van VWS heeft daardoor erg veel moeite mensen te vinden voor vaccinatiecampagnes.

Dat schrijft demissionair minister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer. Het ministerie heeft daarom de ‘insteek voor de communicatie’ moeten verbreden. Aan het woord komen ‘omstanders’ zoals de medisch specialist, de verpleegkundige of bijvoorbeeld een familielid, naast de patiënt zelf.

Campagne met ongevaccineerden

De Jonge schrijft dit in antwoord op een Kamervraag van SP’er Maarten Hijink, die vroeg of ongevaccineerden die na een ic-opname van corona zijn hersteld hun verhaal kunnen vertellen in de communicatiecampagne

Zo’n campagne komt er inderdaad, liet De Jonge weten. Het concept en de in te zetten communicatiemiddelen en media waarin ongevaccineerde ziekenhuispatiënten een rol spelen worden inmiddels uitgewerkt. De Jong wil ook experts uit de zorg betrekken.

Er is wel een beperking voor de campagne. ‘Gezien het naderende eind van het jaar zijn massamedia (radio, televisie, buitenreclame) nauwelijks nog in te kopen’, aldus de demissionair minister.

Volgens hem zijn voldoende bereik en effect nog te behalen met advertenties, betaalde en onbetaalde socialemediabijdragen en gesponsorde inhoud op online platforms en in printmedia.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie