ING stelt eis aan sponsoring 500 voetbalclubs: 25% moet naar het vrouwenvoetbal

KNVB en hoofdsponsor geven impuls aan voetbal van meisjes en vrouwen, in 5 jaar gaat 5 miljoen van ING daarnaartoe.

Meisjesvoetbal bij SteDoCo in Hoornaar

ING gaat samen met de KNVB het vrouwenvoetbal verder stimuleren. De komende vijf jaar gaat de financiële instelling zorgen dat er minimaal 5 miljoen euro gaat naar meisjes en vrouwen in het voetbal.

Het grootste deel van dit bedrag komt uit bestaande sponsoring van de meer dan 500 amateurvoetbalverenigingen. ING past in augustus de sponsorcontracten aan en neemt de voorwaarde op dat minimaal 25% wordt besteed aan meiden- en vrouwenvoetbal.

Daarnaast zal ING over een paar weken bekendmaken dat clubs ook voor extra sponsoring in aanmerking komen als ze mooie plannen hebben voor de ontwikkeling van meiden- en vrouwenvoetbal op hun vereniging.

Groeien naar 200 duizend 

Het doel is uiteindelijk een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Het moet volgens de voetbalbond en bank ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal.

Clubs bepalen zelf hoe zij het geld aan vrouwenvoetbal besteden, maar krijgen wel kaders mee, zegt ING. Dit kan onder meer door te starten met meiden- en vrouwenvoetbal, het aanbod te vergoten, en door acties om meer meiden én vrouwen aan te trekken. 

Ook het professionaliseren van trainers, en te zorgen voor meer vrouwelijke bestuurdersleden, trainers en scheidsrechters, valt onder de voorwaarden. Clubs kunnen in de regio samenwerken om gezamenlijk het vrouwenvoetbal te stimuleren. 

KNVB en ING gaan de komende periode een aantal gezamenlijke activiteiten opzetten waaraan ze ook campagnes koppelen.

 

Advertentie
advertisement
Infografic vrouwenvoetbal
Infografic vrouwenvoetbal
Infografic vrouwenvoetbal
Infografic vrouwenvoetbal

Plaats als eerste een reactie

Advertentie