Premium

Instagram corona-update maakt ‘alleen-samen’ kijken mogelijk

'Samen posts kijken'-optie toegevoegd in de video-chat

Instagram - update
123rf

Een update van Instagram maakt het voor gebruikers mogelijk om ‘alleen-samen’ posts te bekijken. Er werd al aan de update gewerkt om samen te kunnen kijken sinds april. Door de speciale feature nu te lanceren wil Instagram mensen helpen met social distancing. 

‘Alleen-samen’ kijken

Met de samen-kijk optie kunnen Insta-gebruikers post kijken tegelijk met vrienden tijdens video-chats, welke eerst geactiveerd moet worden. In het videogesprek is er een foto icoon van waaruit posts bekeken, geliked en opgeslagen kunnen worden.

Fake news

Het facebookbedrijf wil verder ook nepnieuws betreffende het coronavirus tegengaan, zo vertellen ze in hun blog-post. Om dit te bewerkstelligen het socialmedia bedrijf accounts gerelateerd aan Covid-19 verwijderen uit de aanbevelingen en alle coronviruscontent zal volgens Instagram ook niet meer zichtbaar zijn in de ‘explore’ optie’, tenzij de content afkomstig is van een erkende gezondheidsorganisatie.

Verder zegt het Facebookbedrijf dat corona-content zowel in de feed als in de stories een lagere waardering, of verwijderd wordt als het door organisaties, ingehuurd door facebook om feiten te controleren betiteld worden als ‘onzeker’. Verder stelt Instagram dat ook onware beschuldigingen aan gezondheidsorganisaties en conspiracy-theorieën die geflagged zijn door erkende- of lokale health organisaties van het netwerk worden verwijderd.

Educatieve boodschap

Instagram stelt verder dat iedereen die informatie zoekt op het social medium over het coronavirus krijgt nu ook eerst een educatieve boodschap te zien over het virus die de gebruiker de de mogelijkheid geeft direct naar een erkende informatiebron te gaan als het WHO of een ministerie. Volgens het netwerk wordt deze feature wereldwijd uitgerold in de komende weken.

Corona-advertenties

Misleidende reclame over producten gerelateerd aan het virus die claimen een vaccin te hebben of die stellen dat besmetting voorkomen kan worden zijn volgens Instagram al verwijderd van het netwerk. Daar wil het social platform nog aan toevoegen dat advertenties die medische producten als mondmaskers promoten ‘gebanned’ worden van het netwerk.

Augmented Reality

Er worden op Insta enkele applicaties aangeboden die augmented reality effecten aanbieden in relatie tot Covid-19. Het social-netwerk stelt dat deze zoekmogelijkheid niet meer beschikbaar tenzij de AR-optie is ontwikkeld in samenwerking met een gezondheidsorganisatie. 

Doneersticker

Instagram had verder nog nieuws over de ‘sticker’ die beschikbaar zijn bij de Stories. Het techbedrijf vertelt dat er nieuwe stickers beschikbaar komen zodat gebruikers duidelijk coronagerelateerde informatie kunnen toevoegen zoals de boodschap: ‘Was je handen’, ‘houd afstand’ of ‘doneer hier.’ Insta wil de stickers binnen enkele dagen in de Storiesfeature aan kunnen bieden. 

Lees meer over de gevolgen van het coronavrius in het coronadossier van Adformatie.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie