Kerstcommercials 2022: best of the best (en de rest)

Deel twee van het overzicht van Britse kerstcommercials. Patrick Severein neemt er 9 nieuwe onder de loep en geeft zijn oordeel.

De kerstcommercial van Paddy Power

Door: Patrick Severein, marketingstrateeg en head of content bij contentmarketingbureau LVB

Onze kerstcommercial-expert heeft de smaak te pakken. Na eerder 43 kerstcommercials te hebben beoordeeld, legt Patrick Severein nu opnieuw negen kersverse kerstspots langs de meetlat.

Het jaar van de grote Britse pijn (het overlijden van de Queen én het vertrek van de ene prime-minister na de andere). Beïnvloedt dat de Britse kerstcommercials? Zien we de (nakende) crisis terug? Zit er vernieuwing in? Iets verrassends? Of is het gewoon typical British? Het is weer tijd voor mijn jaarlijkse fascinatie: de Britse kerstcommercials. Check het tweede (vanzelfsprekend niet volledige en geheel subjectieve) overzicht van de Britse kerstcommercials van 2022.

Big smiles

Peter Crouch speelt wederom de hoofdrol in een Paddy Power commercial. Dit jaar een van voetbal doordrenkte kerstcommercial. Met verwijzingen naar bekende WK-momenten. Small smile, mar toch een smile.

 

Nog een voetbalcommercial. Bij Liverpool FC is er niks te doen deze winter, iedereen zit in Qatar. Oud-sterren (en sterren van de commercial) Ian Rush, John Aldridge en Chris Kirkland zien hun kans schoon om te ballen op het trainingsveld. Jurgen Klopp stuurt ze vervolgens van het veld: ‘Get off the pitch! De boodschap: We’ll be lonely this Christmas without you. Erg grappig.

Beproefd recept, altijd goed (nou ja, meestal dan)

Een kerstcampagne voor een poster. Klinkt bizar. Maar dat is wat Cadbury doet. Ze hebben een Secret Santa postal service. Posters door het hele land met qr-codes waar je chocola kan sturen naar wie je ook maar wil. Origineel concept, commercial is nothing special..

Echtpaar gaat voor het eerst op reis zonder kinderen tijdens kerst. Vrouw verdrietig. Man regelt als verrassing dat kinderen toch mee gaan. Tike stereotyperend hoor, de kerstcommercial van Heathrow.

Oprechte emoties

Supersweet, deze van Amazon UK. Meisje heeft obsessie voor sneeuwbol. Vader bouwt sneeuwbol na. Heel mooi, lief en warm. Complimenten voor het kerstgevoel van Amazon. Hele fijne commercial.

A voor effort (maar meer ook niet)

En out of competition, maar even om te laten zien dat Aldi Australia het over een heel andere (wel leuke) boeg gooit, met een superhero-achtig gevecht om een garnaal.

Ashley Jensen (u weet wel, van de geweldige Ricky Gervais-comedy Extras) speelt de hoofdrol in de commercial van Waitrose. Ach, wat zal ik er van zeggen? Ze hebben hun best gedaan. Waitrose heeft er nog 1 trouwens, waarbij de leveranciers gehuldigd worden. Ook niks aan. Met extreem uitgekauwde muziek van Bing Crosby. Huilend jongetje is de ster.

Leuk, maar…

Luis Vuiton kiest voor deels animatie. Prachtig gemaakt, maar onbegrijpelijke uitgekauwde muziek. De commercial zelf is ook onbegrijpelijk, dus dat past dan wel weer.

Kerst in de Caraïben. Buschauffeur helpt het ganse eiland met van alles en nog wat in de dagen voor kerst. Komt na lange dag thuis en vindt… een sixpack Carib bier. Als dank. Voor alles. Goede sfeer, leuk verhaaltje.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie