McDriver: McDonald’s regelt persoonlijke chauffeur voor een ritje door de McDrive 

Social content bureau Blauw Gras verantwoordelijk voor de McDrive-experience

Met McDriver van McDonald's door de McDrive
Blauw Gras

McDonalds lanceert McDriver voor liefhebbers -die geen auto bezitten- van het fastfoodmerk. De McDriver, een persoonlijke McDonald’s-chauffeur haalt de autoloze hongerige fan op voor een ritje door de McDrive. McDonald’s wil met deze luxe service fans zonder auto toch de kans bieden om in deze tijd te kunnen genieten van hun favoriete restaurant. McDriver, dat de klant een McDrive-experience moet bieden is ontwikkelt door Blauw Gras.

Langs de contactloze McDrive

Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communicatie & Insights vertelt over het concept: ‘McDonald’s wil graag iedereen een spontaan geluksmomentje bieden. Nu de restaurants gesloten zijn, is de contactloze McDrive een veilige bestelmogelijkheid. Die service willen we graag voor iedereen beschikbaar maken. In de speciale, elektrische auto zijn alle voorzorgsmaatregelen voor een veilige rit in acht genomen. Het is veilig, hygiënisch en op onze kosten.’

Social listening

De campagne is volgens McDonald’s tot stand gekomen in samenwerking met Blauw Gras, het social bureau van de fasfoodketen. Volgens Bart Visser, creatief directeur van Blauw Gras, vraagt de huidige situatie om andere vormen van contact met je doelgroep. Hij legt uit dat de campagne is ontstaan vanuit social listening. Volgens hem kunnen fans van McDonald’s vrijwel alleen in de McDrive terecht.

Op de vraag wat social listening dan precies inhoudt legt Visser uit: ‘Op social ontdekten we dat veel mensen zonder auto ook naar McDonald’s willen. Met dat inzicht als vertrekpunt, is het concept binnen twee weken ontwikkeld en uitgerold. De campagne is daarom social first ontwikkeld, maar wordt ook aangejaagd via de app, mail en influencers.’

McDriver op Insta & Facebook 

McDonald’s geeft aan dat de persoonlijke McDriver Vanaf vandaag tot en met 28 mei door Nederland rijdt en dat iedereen zonder auto kans maakt op een ritje langs de McDrive. 

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Marc
Wat een onzin dit. Op zoek naar een probleem dat niet bestaat.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie