MVO Nederland organiseert talentenjacht voor Minister van de nieuwe economie 

De ondernemersbeweging wil een signaal afgeven aan politiek Den Haag

MVO Nederland organiseert talentenjacht voor Minister van de nieuwe economie 
The Terrace

Ondernemersbeweging MVO nederland roept iedereen, met een visie over hoe Nederland moet versnellen richting een duurzamere toekomst, op om zich verkiesbaar te stellen als Minister van de nieuwe economie. de politieke talentenjacht van MVO Nederland loopt tot en met de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021. Volgens de organisatie hebben enkele prominente Nederlanders, waaronder Harm Edens en Eva Rovers, zich al aangemeld.

Advertentie
advertisement

Ministers in spe kunnen volgens het MVO-initiatief stemmers werven voor hun campagne en standpunten waarna de 21 populairste kandidaten mogen pitchen voor een jury met daarin onder andere: Prins Carlos, Talitha Muusse, Marije van der Made en Jan Terlouw. MVO Nederland zegt dat de gekozen minister tot de verkiezingen de kans krijgt zijn of haar visie op een landelijk podium te laten horen en aan tafel te komen bij de politieke beslissers. De zoektocht wordt ondersteund met een landelijke campagne, ontwikkeld door The Terrace.

MVO Nederland organiseert talentenjacht voor Minister van de nieuwe economie 

Draagvlak

MVO Nederland stelt dat er een groeiende groep mensen met visie op versnelling naar de nieuwe, toekomstbestendige economie is. Dat betekent volgens het initiatief dat er volop draagvlak voor nieuw beleid is. De verkozen Minister van de nieuwe economie met het gezicht en de stem worden van deze groep om zo hun visie te delen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

‘We hebben heel snel een nieuwe wereld nodig, in tien jaar moeten we flink op weg zijn. Het eindspel is begonnen. Bij een nieuwe wereld hoort een Minister van de nieuwe economie. Over echte waarde. Over onze waarden.’

Harm Edens, tv-presentator | ‘Dit was het nieuws’.

Doelstellingen duurzame ontwikkelingen

Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland over de politieke talentenjacht: ‘Om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling in 2030 te halen, moeten we versnellen. We zien in en buiten ons partnernetwerk steeds meer mensen die staan te springen om hieraan bij te dragen. Van jong tot oud, van ondernemer tot werknemer en van links tot rechts; ze hebben een concrete visie en dragen die elke dag uit in hun werk, maar toch voelen ze zich onvoldoende gesteund door de overheid. De Minister van de nieuwe economie bundelt al deze visies en laat zo op een cruciaal moment draagvlak zien voor nieuw, toekomstbestendig beleid.’ 

Digitale stembussen

Kandidaat-ministers kunnen zich aanmelden op de website. Vanaf 1 december 2020 openen de digitale stembussen. Begin januari maakt MVO Nederland de 21 kandidaten met de meeste stemmen bekend, die in 2021 hun visie mogen pitchen voor de jury.  

Lees ook: 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie