Nike roept op tot eenheid in onweerstaanbaar krachtige commercial

Het sportlabel presenteert de derde video in de reeks ‘You can’t stop us’

You can’t stop us’ | Nike

Nike presenteert de derde video in de reeks ‘You can’t stop us’. De commercial, ontwikkeld door Wieden + Kennedy is een vertoon van kracht, eenheid en eindigt met het credo: ‘You can’t stop sport, you can’t stop us.’ Op het moment dat de NBA basketbalwedstrijden weer begonnen na maanden van lege arena's presenteerde Nike de nieuwe commercial. Het internationale sportlabel wil met de video oproepen tot hoop, eenheid en daarbij iedereen aanmoedigen fit te blijven in deze tijd die moet leiden tot verandering.

Met de stem van Megan Rapinoe, de Amerikaanse voetbalster die met haar team goud won op de Olympische Spelen in 2019, als voice-over toont de video telkens twee onafhankelijke beelden die vloeiend in elkaar overlopen. In elk shot presenteert het merk verschillende atleten die aantonen dat veel bewegingen binnen een breed scala aan sporten overeenkomen. Nike zegt dat het meer dan vierduizend beelden heeft onderzocht om de overeenkomsten van diverse sporters wereldwijd te verenigen in één video.

You Can't Stop Us | Nike

Betere toekomst

In een statement maakt het sportmerk bekend dat de gesloten sportscholen en stadions de atleten er niet van weerhouden hebben om verder te gaan, te trainen, op allerlei manieren om gezamenlijk verandering teweeg te brengen. Door de getoonde vloeiende beelden wil Nike laten zien hoe het spel van het leven kan zijn als het speelveld gelijkwaardig is, in de verwachting dat het bij iedereen de ogen opent om in te zien dat een betere toekomst in het vooruitzicht ligt. Want volgens Nike 'zijn wij niet te stoppen.' 

You can’t stop us 

De derde video in de reeks toont evenals de voorgaande dat iedereen deel uitmaakt van dezelfde gemeenschap, ook tijdens een wereldwijde pandemie en sociaal isolement. In tegenstelling tot de eerdere twee video’s maakt de derde een verwijzing naar de verwarrende emoties die overal kenbaar gemaakt worden sinds de heropleving van de BLM-movement naar aanleiding van de dood van George Floyd.

Bekende atleten die voorkomen in de video naast de onbekende dagelijkse sporters zijn onder andere: Megan Rapinoe, LeBron James, Cristiano Ronaldo, Serena Williams, Colin Kaepernick en Kylian Mbappé.

Zelf verantwoordelijk voor een betere wereld

Rapinoe: ‘Alle mensen in de straat, gebruiken hun stem en al die stemmen worden gehoord. Ik vraag jullie om energiek te zijn op dit moment en om door te gaan. Ik geloof dat iedereen de verantwoordelijkheid zelf moet nemen en moet pleiten voor verandering. Want wij zijn verantwoordelijk voor een betere wereld.'

You can't stop us

Nike Play for the World | You Can’t Stop Us
Never Too Far Down | You Can't Stop Us | Nike

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Marc Fahrner
Mooie reeks! Knappe campagne.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Ferry Bol
Nice! Maar wie was eerst: https://youtu.be/_TJG6E-GYs8
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie