Schiphol start wervingscampagne om chaos door personeelstekorten op te lossen

De luchthaven ondervindt grote problemen door een tekort aan medewerkers. Een wervingscampagne moet bijdragen aan een oplossing.

Schiphol start in juni een wervingscampagne om meer personeel aan te trekken. De campagne - waar nog weinig over bekend is gemaakt - vormt één van de vier punten in een nieuw actieplan waarmee de luchthaven de zomerse drukte in goede banen wil leiden. Het is al een maand regelmatig chaos op Schiphol, dat met een groot personeelstekort kampt. 

Er lopen al diverse wervingscampagnes. Daar komt volgende maand een landelijke campagne bij, bedoeld om onder meer schoonmakers, beveiligers en afhandelaars te werven. Schiphol houdt op 11 juni ook een banenmarkt op de luchthaven. Wervingscampagnes door beveiligingsbedrijven met een focus op Schiphol worden uitgebreid. Het werven en selecteren van nieuw personeel moet bovendien sneller en er wordt contact gelegd met onderwijsinstellingen die beveiligingsopleidingen aanbieden.

Hoger salaris en inzet gepensioneerden

Schiphol gaat ook op andere manieren personeel werven om de reizigersdrukte in betere banen te leiden. In het actieplan staat dat de luchthaven voormalig beveiligers 'actief' gaat benaderen en dat 'kantoorpersoneel en gepensioneerde collega's' in terminals gaan werken. Het actieplan is hier als pdf te lezen.

Adformatie heeft Schiphol gevraagd naar details over de aanstaande landelijke wervingscampagne en is in afwachting van een reactie. 

Verder zegt Schiphol dat in overleg met de bonden wordt gesproken over goede beloning voor werk op Schiphol. "Alle partijen voelen daartoe de urgentie." Schiphol verwacht op korte termijn een onderhandelingsresultaat te kunnen presenteren.

Schiphol-topman onder vuur

Schiphol kampt al weken met negatieve pr door gefrustreerde reizigers en kritische mediaberichtgeving. De gifbeker lijkt nog niet leeg. Schiphol-topman Dick Benschop is onder vuur komen te liggen nadat De Telegraaf berichtte dat Benschop in de afgelopen weken meermaals in het buitenland was, terwijl 'zijn' luchthaven deels moest sluiten door drukte en reizigers uren buiten in de rij stonden. 

Benschop bleek onder meer naar een galadiner in Washington, op vakantie met zijn gezin in Portugal, bij het World Economic Forum in Zwitserland en zat op Koningsdag - met een coronabesmetting - op een bootje in Den Haag. Schiphol bevestigt de berichtgeving van de krant. 

Benschop zegt in gesprek met persbureau ANP: 'Ik denk niet aan opstappen. Ik ben bijzonder gemotiveerd om alles op te lossen.' Tenslotte zegt Benschop dat hij op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos was om te praten over verduurzaming van de luchtvaart. Hij heeft kritiek gekregen omdat hij in Davos was terwijl er zoveel problemen waren op Schiphol. "Ik was vanuit daar betrokken en ben eerder teruggekomen", aldus Benschop.

(Redactie Adformatie / ANP)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie