‘Smerige campagne’ laat mensen de sociale effecten van psoriasis ervaren

Bijzondere crème bootst op Wereld Psoriasis Dag de huidaandoening om meer begrip te kweken.

Hoe is is om een niet-besmettelijke huidziekte te hebben en met allerlei vooroordelen te maken krijgen, dat je ‘vies bent’ of  besmettelijk of er een slechte  hygiene op nahoudt? 

In een bijzondere campagne laat ‘Omarm Psoriasis’ dit zelf ervaren. Mensen kunnen een nieuwe crème op hun lichaam smeren met de naam experiasis, die een laagje op de huid vormt dat lijkt op psoriasis. Doel van dit alles is dat om meer begrip voor psoriasis te kweken en een positievere omgang met de huidaandoening. Dat is hard nodig; de helft van de mensen heft vooroordelen over mensen met de huidaandoening.

De actie is een initiatief van ‘Omarm Psoriasis’, dat zich hard maakt voor meer begrip en een positievere omgang met de huidaandoening. De crème experiasis werd ontwikkeld in samenwerking met dermatologen, psoriasis patiënten en een artiest in special effects.

Psoriasis is een niet-besmettelijke huidaandoening waar ongeveer 1 op de 40 Nederlanders aan lijdt. Patiënten kampen soms dagelijks met de sociale beperkingen van de ziekte, zoals schaamte, sociale angsten en zelfs depressieve klachten.

Meer over experiasis en het initiatief op is op www.omarmpsoriasis.nl te vinden.

Reacties: 1

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Nikki
Wat een mooi initiatief! Heb helaas zelf ook de huidaandoening, deze crème werkt verlichtend bij mij: https://hennepplaza.com/product/cibdol-soridol-cbd-psoriasis-creme/
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie