Sociaal statement Lady Gaga is slechts onderdeel van nieuwe campagne

Lady Gaga trouwt met zichzelf om aandacht te vragen voor empowerment.

Lady Gaga zegt ja
Lady Gaga zegt ja

Klarna’s nieuwste campagne

180 miljoen volgers konden op Valentijnsdag getuige zijn van een sociaal statement van Lady Gaga. Op haar socialemediakanalen trouwt ze met zichzelf door een ring om haar middelvinger te schuiven.

Gaga wil hiermee protesteren tegen ouderwetse tradities die mensen beperken in het uiten van liefde. Een ervan is dat een vrouw alleen in een schrikkeljaar, op 29 februari, een man ten huwelijk mag vragen. 

Lady Gaga: 'Ik geloof dat iedereen in staat moet zijn om elke daad van liefde aan iemand anders te uiten op elke dag van elk jaar. Dus in een daad van verzet tegen deze verouderde traditie, besloot ik ‘ja’ te zeggen tegen mezelf.' 

Advertentie
advertisement

Betaalservice

Opmerkelijk is dat de actie niet helemaal een eigen feestje is van de artieste; het blijkt onderdeel van een campagne van betaalservice Klarna. Deze campagne staat volgens Klarna symbool voor het uiten van de liefde aan wie je wil.

Maar wat dat precies met een betaaldienst heeft te maken? 'Net zoals onze miljoenen shoppers elke dag kunnen kopen waar ze van houden met behulp van Klarna.'

De campagne werd op 12 februari al aangekondigd. De betreffende ring heeft de naam ‘Knight Finger’ gekregen en is ontworpen door mode-activiste en styliste Bea Åkerlund. De campagne loopt tot 8 maart - dan is het Internationale Vrouwendag.

Advertentie