Vandebron en Jennifer Hoffman willen je laten kiezen voor groene energie uit Nederland

De energieleverancier en ambassadeur Hoffman maken zich zorgen om het klimaat en pleiten voor het versnellen van de energietransitie.

Een campagnebeeld
Afbeelding: Vandebron

Energiebedrijf Vandebron, opgericht in 2024 en sinds 2020 onderdeel van Essent, lanceert een nieuwe campagne waarin ambassadeur Jennifer Hoffman de hoofdrol speelt. Hoffman, onder meer bekend uit de tv-serie Dokter Tinus, is al sinds 2014 ambassadeur van Vandebron en fungeerde vaker in tv-commercials.

In de nieuwste commercial vraagt ze zich af hoe ze kan bijdragen aan het versnellen van de energietransitie. Bijvoorbeeld door fors in te zetten op zonnepanelen, zodat kolencentrales sneller de deuren kunnen sluiten. De commercial sluit af met de boodschap dat Vandebron alleen honderd procent groene energie van Nederlandse bodem gebruikt, afkomstig uit zonne-, bio- en windenergie. 

De TVC is hieronder te bekijken.

Wefilm

De TVC is ontwikkeld door Wefilm. Roel Welling, oprichter en creatief directeur van Wefilm: 'We maken ons net als Jennifer en Vandebron grote zorgen over het klimaat. Tegelijkertijd willen we positief blijven, en oplossingen behapbaar maken, en dat komt in deze eerste campagne mooi bij elkaar. We zijn er trots op dat we samen met Vandebron impact op dit belangrijke thema kunnen maken.'

Concurrent Eneco

Vandebron (180 duizend klanten) is niet de enige energieleverancier die in zijn communicatie inzet op duurzamere energie en het versnellen van de energietransitie. Concurrenten doen dat ook. Zo lanceerde Eneco eind juni een grote campagne met de slagzin 'We doen het nu', bedacht door Publicis Groupe.

Credits Vandebron-campagne

Opdrachtgever: Vandebron 
Verantwoordelijke: Isabelle Cannoo, Mart Vonk, Margo van Gils  
Concept: Wefilm Concepts 
Creatief directeur: Roel Welling  
Creatief: Beer ten Kate, Patrick van Haperen  
Strateeg: Ruben Cusell  
Client lead: Raoul Oei  
Regisseur: Tom Rijpert 
Productie: Noor de Rijke  
Foto: Bram Schilling  
Edit: Nick Rozenberg  
Grading: The Compound  

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie