Virgil van Dijk en Louis van Gaal zetten zich in voor kinderen met spierziekte

De stichting Spieren voor Spieren lanceert video en nieuwe campagne om publiek te motiveren te doneren.

Campagne - Stichting Spieren voor Spieren
Wefilm - Stic

De lancering van een film over het leven van Guus (7) vormt het startschot voor een campagne van stichting Spieren voor Spieren, die zich inzet voor kinderen met een spierziekte. Topsporters en prominenten waaronder Sven Kramer, Virgil van Dijk, Louis van Gaal en Mathieu van der Poel steunen de campagne en vergeven persoonlijke sportitems die donateurs kunnen ‘winnen’. 

Om ervoor te zorgen dat kinderen met een spierziekte sneller een diagnose en behandelingen krijgen, wordt opgeroepen om te doneren via de campagnesite. Spieren voor Spieren: ‘Als extra motivatie om te doneren stellen twintig topsporters persoonlijke sportitems ter beschikking: van een schaatspak gedragen tijdens het Europees Kampioenschap schaatsen tot voetbalschoenen waarmee dit jaar de Bundesliga is gewonnen.’ 

Advertentie
advertisement

Leven met een spierziekte

Centraal onderdeel van de campagne, ontwikkeld door Wefilm, is de twee minuten durende film over Guus. De video toont de impact van een spierziekte op het leven van de jonge jongen en zijn omgeving. Wefilm zegt er wel bij dat het jochie inmiddels een behandeltraject is gestart en dat dit aanslaat.

Guus - Spieren voor Spieren

Mislopen gelden

Stichting Spieren voor Spieren legt uit dat er in Nederland meer dan 20.000 kinderen aan 600 verschillende spierziekten lijden, die hun leven, en dat van familieleden, ernstig beïnvloeden. Met de campagne wil de stichting, die net als veel andere instellingen, door corona de helft van de jaarlijkse inkomsten is misgelopen, zoveel mogelijk geld inzamelen om ervoor te zorgen dat kinderen met een spierziekte sneller een diagnose en behandelingen krijgen.

Spieren voor Spieren lanceert nieuwe video campagne waarmee het geld wil inzamelen om kinderen met een spierziekte te helpen.
Spieren voor Spieren lanceert nieuwe video campagne waarmee het geld wil inzamelen om kinderen met een spierziekte te helpen.

Alternatieve campagne

Bas Welling, managing director Wefilm zegt over de campagne: ‘We hadden, onder regie van Juliette Stevens, een film gemaakt die op het jaarlijkse gala voor Spieren voor Spieren vertoond zou worden. Toen duidelijk werd dat het gala dit jaar geen doorgang kon vinden, zijn we samen gaan nadenken over alternatieven. Daar is deze campagne uit voortgekomen.'

Topsporters, prominenten en sportitems

Dominique Janssen – Voetbalschoenen die ze droeg tijdens de wedstrijd waarin Wolfsburg kampioen 2020 van de Bundesliga werd.

Frédérique Matla – T-shirt waarin ze in 2018 met EHCCC landskampioen en Europees Clubkampioen in Londen werd.

Marit Bouwmeester – De longsleeve die ze droeg toen ze haar gouden medaille op de Olympische Spelen van 2016 in Rio won.

Ronald & Frank de Boer – Gesigneerde foto waarop beide broers in 1995 namens Ajax de UEFA Champions League beker vasthouden. Hun eerste grote prijs.

Ron Vlaar – Het WK-shirt dat hij droeg op het WK van 2014 in Brazilië, waarin Nederland tot ieders verrassing tot de halve finales kwam.

Sven Kramer – Het pak dat hij droeg toen hij in 2019 zijn tiende Europese titel allround won. Met rouwband ter nagedachtenis aan Paulien van Deutekom, die kort voor de start overleed.

Mathieu van der Poel - WK-trui Alpecin-Fenix 2020

Virgil van Dijk - Wedstrijdshirt Nederlands Elftal oefenduel tegen Mexico 2020

Nadine Broersen - Nike hardlooptop comeback 2019

Daley Blind - Wedstrijdshirt Ajax - Liverpool Champions League 2020

Ceylin del Carmen Alvarado - WK-trui Alpecin-Fenix 2020

Lidewij Welten - Schoenen Europees kampioen hockey 2019

Joël Veltman - Wedstrijdshirt debuut Brighton & Hove Albion 2020 / 2021

Henk Grol - Jack en bronzen medaille European Games 2019 

Joëlle Smits - Wedstrijdshirt PSV 2020/2021

Maartje Paumen - Shirt Olympische Spelen Rio 2016

Stefan de Vrij - Wedstrijdshirt Inter Milan met badge 'beste verdediger Serie A' 2019/2020

Kira Toussaint - Badmuts Olympische Spelen Rio 2016

Tess Wester - Keepersshirt wereldkampioen 2019

Louis van Gaal - Voetbal gesigneerd door winnaar Champions League Ajax 1995

Lees ook: 15 duizend KiKa-knuffelberen nemen voetbalstadion over

Credits:

Verantwoordelijk bij Spieren voor Spieren: Minke Booij, Anouk Rooth

Concept & productie: Wefilm

Creative director: Roel Welling

Media director: Rocco Stallvord

Director: Juliette Stevens

Producer: Beau van Assem

DOP: Dennis Lubbers

Editor: Joshua Menco

Social media: The Best Social Studio

PR: Blyde

Music: Jorrit Kleijnen

Advertentie