Videoserie over stille zomer evenementenbranche laat impact crisis zien

De video's sluiten aan op de ‘Sound Of Silence’ campagne.

Beeld uit de eerste aflevering, met Jurgen Hoekstra van Ahoy.

Met een reeks video’s waarin een aantal Nederlandse evenementenmakers over hun ‘stille zomer’ vertellen, wil de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) de impact van de coronacrisis in beeld brengen. De video's sluiten volgens de VVEM aan op de ‘Sound Of Silence’-campagne die begin deze week vanuit de Alliantie van Evenementenbouwers is gestart.

De eerste aflevering verscheen vandaag op het YouTube-kanaal van de VVEM, op de VVEM website en op de diverse sociale kanalen van de vereniging. In de eerste aflevering vertellen Marije van Kapel van festivalorganisator Friendly Fire en Jurgen Hoekstra van zalencomplex Rotterdam Ahoy, over de magie die ontstaat als alle betrokken partijen samen komen om een evenement te maken en hoe belangrijk die magie als levensbehoefte is gebleken, nu deze is verdwenen.

De komende weken volgen nog video’s rond VVEM-leden als Event Medical Service, Q-dance, The Powershop, First Vision, Stageco, Stadion Feijenoord, Faul Productions en Van Ham Tenten & Podia. 

'Helft sector ontslagen'

De evenementenbranche verkeert al lange tijd in zwaar weer. De overheid moet met een speciale regeling komen om de evenementensector te helpen nu er al maanden geen beurzen kunnen worden georganiseerd. Zonder die steun dreigen tienduizenden mensen hun baan te verliezen, stelde vakbond FNV dinsdag.

Volgens FNV is de Nederlandse evenementenbranche goed voor een jaaromzet van 7,4 miljard euro en 100.000 werkplekken. De tentoonstellingsbouw tekent voor 4 miljard euro daarvan. Volgens branchevereniging CLC-VECTA dreigt na het aflopen van de NOW2-regeling begin oktober ontslag voor de helft van de mensen die in de sector werken.


Lees ook: Evenementen voeren Sound of Silence-campagne om niet geruisloos ten onder te gaan
Lees ook: Evenementenbranche verbijsterd: 'Wordt de hele sector afgeserveerd?'
Lees ook: Evenementenbranche gaat gitzwarte periode tegemoet: 'Dit is ingeslagen als een bom'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie