Premium

WeTransfer lanceert 'Color Push' voor creatief thuiswerken

Creëer zelf kunst tijdens het bestanden delen, direct vanuit de browser

WeTransfer - Color Push
Zach Lieberman

Samen met kunstenaar Zach Lieberman lanceert WeTransfer Color Push. Een creatieve online omgeving waar de gebruiker zelf de kunstenaar kan zijn. Volgens WeTransfer is het in deze tijd van thuiswerken de manier om even te ontsnappen aan de werkelijkheid. Initieel was het project bedoeld om creativiteit en innovatie te stimuleren op het platform.

De digitale belevenis, die 90 seconden duurt, is direct toegankelijk vanuit de browser doordat de kunst code is. Tijdens het uploaden of downloaden van de files is het mogelijk om met de cursor, of na inschakeling van de camera op een ‘kinect’ manier te ontwerpen. Het kunstproject is een maand toegankelijk voor gebruikers op WeTransfer.com.

Color Push code
Color Push code Lieberman

Creatieve Studio & Designteam

De samenwerking met Lieberman is opgezet door WeTransfer’s eigen Creatieve Studio om innovatie en creativiteit te stimuleren in de WeTransfer omgeving. Hiervoor was het nodig om de grenzen van de digitale techniek te verleggen op het eigen advertentieplatform. Een ander gevolg was volgens WeTransfer dat het eigen designteam samen kon werken met de kunstenaar. Bekijk Color Push.

Nalden

Het fileshare platform waar grote bestanden mee verzonden worden presenteert nu een wit canvas, in plaats van de bekende creatieve afbeeldingen of advertenties, tijdens het uploaden, downloaden en delen van files. Tijdens het wachten biedt WeTransfer nu de mogelijkheid om kleuren te mengen, in verschillende diktes en snelheden zonder dat er een ‘tekenprogramma vereist is. Volgens het door Nederlander ‘Nalden’ begonnen fileshare-platform kan het kunstobject vervolgens gedownload en gedeeld worden op social media.

WeTransfer

WeTransfer biedt naast de mogelijkheid om bestanden te delen verschillende creatieve platformen binnen de creatieve sector waaronder ‘nieuwsmedium’ WePresent, de mobiele app Collect by WeTransfer, de presentatietool Paste, het tekenprogramma Paper®, samen zijn deze onderdelen volgens WeTransfer goed voor 50 miljoen gebruikers per maand, het merendeel in de creatieve sector. 

Zach Lieberman

Zach Lieberman is een New Yorkse kunstenaar en onderwijzer. Zijn kunst is in code met een focus op experimenteel tekenen en animeren, veelal in een interactieve omgeving. Binnen de omgeving wil hij dat de deelnemers de performers worden.

Credits

Production team

Design: Pauline Klieber

Development: Jetske van der Wouden

Design & development: Mikey Casalaina

Productie: Joe Mier

Marketing & PR: April Edgar

Met medewerking van: Angelo Vreeswijk, Sebastiaan Laurentius, Ben Blench, Terri Chen, Karen van de Kraats, Thomas Schrijer, Floris van Driel, Beau Bertens, Devin Beliveau, Joel van Dorp, Stefan Mikolajczyk, Ilja Popovs, Boris Emorine, Jenne Meerman, and Laszlito Kovacs

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie