Impactvolle video samenwerking Hasbro x Sanoma Parenting

Middels deze campagne wil Hasbro ouders daarop wijzen en bewegen dat wél (of meer) te doen

Kek Mama voorbeeld Hasbro

Impact realiseren met video

In deze campagne staat de volgende consumer insight centraal: we spenderen als ouders te weinig tijd aan het spelen met onze kinderen. Middels deze campagne wil Hasbro ouders daarop wijzen en bewegen dat wél (of meer) te doen.

Uitwerking
Om in te spelen op het gevoel van ouders is er een video gemaakt waarin te zien is dat kinderen een aantal vragen voorgelegd krijgen over spelen door een voice-over. De kinderen weten niet dat hun ouders ondertussen meeluisteren. Op de vraag; met wie speel je dan? antwoordt geen enkel kind dat ze dit met hun ouders doen en geven aan dat ze dat wel erg graag zouden willen, maar ouders vaak moeten werken of geen tijd hebben.

Op de website van Ouders van Nu en Kek Mama hebben we deze emotionele video van 2:32 min. in een online advertorial geplaatst en via Facebook aangejaagd.

Resultaten
Bij Ouders van Nu was binnen één week de benchmark van het aantal artikel views al ruim behaald. De campagne heeft 2,5x zoveel views gerealiseerd. Bij Kek Mama was al snel ruim 4x zoveel views gerealiseerd dan de benchmark. Daarnaast is er veel interactie geweest op de Facebook posts bij beide titels. Veel mensen lieten weten dat ze de video herkenbaar vonden. Er werden veel mensen getagged. De gemiddelde leestijd is hoger dan de duur van de video, dat betekent dat de video over het algemeen goed wordt uitgekeken.

Tim Maas, Regional Marketing Director Hasbro: 
"We hebben met veel succes en plezier samengewerkt met Sanoma op de campagne “Tijd voor ons”, waarin we ouders aanmoedigden meer tijd te maken om spelletjes te spelen met hun kinderen. Doordat zowel creatie als media inzet door Sanoma gecoordineerd werden kwamen we tot zeer kwalitatieve assets met view through rates die een flink stuk boven onze benchmark lagen. Dankzij deze 100% digital campagne groeide de omzet van onze Hasbro spellen met maar liefst 28%.” 

Meer informatie
Nieuwsgierig geworden naar deze video? Bekijk hem hier

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →