Alle Finnen terug naar hun sauna

De spreekbeurt van John de Mol

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In november 2011 stond Georgette Schlick als nieuwe SBS baas met haar op het podium. Met een belofte. SBS had twee jaar nodig om er weer bovenop te komen. Exact twee jaar later zitten we in de Westergasfabriek voor weer een SBS presentatie. En het marktaandeel van de SBS zenders ligt lager dan twee jaar geleden toen Talpa en Sanoma het roer overnamen. Lager in plaats van hoger.

We zijn vele formats en een paar afschrijvingen verder. En John de Mol weet het. Dit kan niet langer doorgaan zo. Het is nu er op of er onder. Daarom stond hij zelf op het podium. Om de adverteerders en bureaus toe te spreken. Hij zat in vele televisieprogramma’s met miljoenen kijkers. Hij stond dit jaar nog met een Emmy in de grootste spotlights van de televisiewereld. Maar presenteren aan reclamevolk is zijn minst favoriete bezigheid. Alsof hij weer op de basisschool voor het eerst voor een hele klas een spreekbeurt over een blauwe reiger staat te houden. De trillingen in zijn stem. Maar hij moet. Het moet een keer lukken met de SBS zenders. Niet voor het geld. Maar voor zijn eer. Zijn eigen programma’s moeten de boel uit het slop trekken.

En daarom had zijn nieuwe kindje Utopia de hoofdrol in deze presentatie. Dit nieuwe format moet van de SBS6 vooravond de biggest winner maken in plaats van de biggest loser. Tussen neus en lippen door kondigde mede-aandeelhouder Hans Edin op deze bijeenkomst een vierde zender aan. Van Westerloo gaf aan dat dit een vrouwenzender wordt. Maar de zaal vol met adverteerders en bureaus blijkt twee dagen later in de maling te zijn genomen. Het strategische plan van SBS ligt op straat. Het ging niet om  een zender waar adverteerders blij van moeten worden. Het is een waar de inkomsten direct uit de zak van de kijker moet komen. De Mol ziet het gestuntel met argusogen aan.

Voor John de Mol is er maar één Utopia; alle Finnen terug naar hun sauna in een of ander berkentakkenbos. En het van de SBS zenders voor Talpa.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie