Allesoverprovisieverbod.nl

Sinds 1 januari van dit jaar geldt er een provisieverbod, wat betekent dat consumenten moeten gaan betalen voor advies van zakenlijk dienstverleners. Het particuliere initiatief Allesoverprovisieverbod.nl wil hen hierin wegwijs maken.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het provisieverbod houdt in dat consumenten nu voor het advies en het afsluiten van onder andere pensioenverzekeringen, levensverzekeringen, hypotheken en betalingsbeschermers rechtstreeks aan de adviseur/ tussenpersoon moet gaan betalen. Ook aan banken moeten adviestarieven gaan hanteren. De consument is volgens de initiatiefnemer van de site nog niet of nauwelijks van op de hoogte. De website beoogt daarbij te helpen.

Initiatiefnemer van de site is Hans Ouwerkerk van Ouwerkerk Tekst & Advies in Zoetermeer. Hij hoopt dat de site verder uitgroeit tot een platform waarop de consument de adviseurs/tussenpersonen ‘ontmoet’. De overgang van een provisiegebod naar een provisieverbod wordt volgens Ouwerkerk in vakkringen omschreven als één van de grootste naoorlogse veranderingen in de financiële keten. De adviseur cq tussenpersoon moet zijn toegevoegde waarde bewijzen. De site kan hem daarbij volgens Ouwerkerk helpen. Commercieel haakje is dat op de site kan worden geadverteerd.

Verder wil Allesoverprovisieverbod.nl nauw gaan samenwerken met de consumentenorganisaties. Vooral omdat de initiatiefnemer verwacht dat consumenten vaak voor verrassingen komen te staan als zij nieuwe producten gaan afsluiten en dit op de site kunnen melden.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie