Conny Braams vertrekt bij Unilever

Hoogst verantwoordelijke voor marketing bij fmcg-concern neemt in augustus afscheid, na meer dan 33 jaar. Een opvolger is nog niet bekend.

Conny Braams
Fotografie: Suzanne Blanchard

De Nederlandse Conny Braams heeft besloten in augustus 2023 te vertrekken bij Unilever. Ze heeft meer dan 33 jaar voor het concern gewerkt.

Braams is als chief digital en marketing officer verantwoordelijk voor de digitale transformatie en marketing wereldwijd van Unilever. Ze maakt deel uit van het hoogste orgaan van de fmcg-gigant, de Unilever Leadership Executive (ULE).

Alan Jope, de topman van Unilever, prijst Braams in een verklaring voor haar leiderschap de afgelopen vier jaar van de digitale, marketing- en commerciële agenda en voor haar ‘indrukwekkende bijdrage’ gedurende drie decennia.

Jope: ‘Als CDCO heeft ze ons bedrijf helpen omvormen tot een toekomstbestendige, volledig gedigitaliseerde organisatie.’

Opvolger Keith Weed

Braams volgde in 2019 Keith Weed op in de toentertijd nieuwe functie van chief marketing and digital officer. In 2022 werd dit aangepast tot chief digital and commercial officer (CDCO), waarmee uitdrukking werd gegeven aan de vervagende grenzen tussen digitale marketing en commercie.

Een opvolger van Braams is nog niet bekend, maar volgens Adweek wordt haar functie direct overgenomen als deze bekend is.

Braams startte haar carrière in de jaren ’90 bij Unilever als product manager voor de soepen van Unox en Cup-a-Soup. Later volgden marketingfuncties over de hele wereld, waaronder die van executive vice president (EVP) Midden-Europa en EVP Foodsolutions Azië, Afrika en het Midden-Oosten.

Global Marketer of the Year 2021

In 2021 werd ze door World Federation of Advertisers (WFA) uitgeroepen tot Global Marketer of the Year 2021. Ze werd gekozen uit een shortlist van zeven marketeers, onder wie de cmo’s van Natura, Coca-Cola, Lego, Dole Sunshine, Mars en Diageo. 

In 2019 werd Braams bovendien gekozen tot Adformatie Person of The Year voor haar werk bij Unilever.

Het verrassende vertrek van Braams staat niet op zichzelf.  De topman Alan Jope gaat in juli met pensioen en wordt dan opgevolgd door Hein Schumacher, de huidige ceo van het zuivelbedrijf FrieslandCampina.

Bovendien maakte Unilever vandaag bekend dat ook Graeme Pitkethly, de chief financial officer, eind mei 2024 vertrekt.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Joost Dop
Heel begrijpelijk dat het na zo’n lange en indrukwekkende ‘journey’ tijd is voor iets anders, Conny! Maar jammer dat zo’n super getalenteerde ambassadeur vertrekt en daarmee weer wat NL dna uit UL verdwijnt..
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie