​​​​​​​Diederik Breijer begint digital solutions group United Playgrounds

Investeerder Standard Investment stapt in.

Diederik Breijer start United Playgrounds (UP), samen met de original founders LiveWall, Wave, 100%Email en 100%driven.en investeerder Standard Investment. United Playgrounds positioneert zich als een zogenaamde digital solutions group en bedenkt, ontwerpt en bouwt hoogwaardige end-to-end digitale producten, services, business solutions en data-gedreven marketingcampagnes. 

De komende jaren moeten via overnames meer toonaangevende bedrijven uit de sector aan de groep worden toegevoegd.

Advertentie
advertisement

Tegelijkertijd hebben Breijer en Standard Investment een belang genomen in Cape, een onafhankelijk SaaS-platform voor automated digital campaign management.

Diederik Breijer wordt ook ceo van United Playgrounds. Hij licht toe: ‘We zien allemaal de razendsnelle ontwikkeling van het moderne marketingspel, dat voornamelijk gedreven wordt door data, tech en creatie. Dit zet de hele marketingindustrie en bureauwereld op z’n kop. Met United Playgrounds bouwen we aan een nieuw soort groep met een moderne open structuur, waarmee we heel bewust de kracht van ondernemerschap en nauwe onderlinge samenwerking koesteren. Dit geeft United Playground vorm met de “Let’s Play!’’-filosofie, omdat beide aspecten het verschil gaan maken in de kwaliteit van onze dienstverlening en positionering.’

‘De kennis van LiveWall Group en 100%Email op het snijvlak van design, activatie en marketing automation tonen hoe cruciaal deze mogelijkheden zijn voor het moderne marketingspel van onze klanten en de nieuwe consument’, zegt Breijer.

Herbert Schilperoord, partner van investeerder Standard Investment zegt: ‘Het vakgebied van digitale marketing is afgelopen jaren steeds professioneler geworden. Dit maakt dat ondernemingen die echt het verschil kunnen maken voor klanten, ondernemingen zijn met diepe ervaring op specifieke digitale marketing disciplines. Tegelijkertijd worden klantvragen steeds breder en krijgt digitale marketing een steedscentralere positie in de marketingstrategie van klanten. Met United Playgrounds bouwen wij een groep die optimaal inspeelt op deze veranderende markt.’

Standard Investment is gespecialiseerd in grotere bedrijfsgroepen (buy&build), zoals Riedel, Dutch Bakery Group en Dierenartsen Groep Nederland. 

Breijer was in het verleden onder meer ceo van IPG Mediabrands.

Advertentie