Dutch Digital Agencies en TekkieWorden gaan voor meer techtalent in bureauwereld

Tekort aan tech-talent staat groei Nederlandse digitale industrie in de weg. DDA en TekkieWorden gaan daarom samenwerken.

Dutch Digital Agencies (DDA) en TekkieWorden, ‘s Nederlands grootste gids naar werken en studeren in tech, gaan samenwerken om het oplopend tekort aan tech-talent bij digitale bureaus in Nederland het hoofd te bieden. Met het partnerschap willen zij meer talent interesseren voor het volgen van een IT-opleiding en het vervullen van een IT-rol bij één van de vele 'digital agencies'.

Door de toenemende digitalisering groeit de vraag naar digitale diensten van bureaus explosief en daarmee mee ook de vraag naar tech-talent. Daarom zetten DDA en TekkieWorden zich samen in om mensen warm te maken voor IT-opleidingen, waarmee ze later bij een bureau aan de slag kunnen als Developer, Digital designer, Growth hacker of Data-analist.

Advertentie
advertisement

Naar verwachting neemt in 2021 de gezamenlijke omzet van digitale bureaus aangesloten bij DDA met bijna 10 procent toe tot 872 miljoen euro. De werkgelegenheid in de sector groeit in 2021 naar verwachting met 7,6 procent naar 7916 werknemers (bron: Ipsos i.o.v. DDA). De vraag naar digitalisering van producten van overheden, instellingen en commerciële bedrijven neemt (j-o-j) toe, en daarmee de vraag naar IT’ers ook.

Digitale bureaus kampen, net als andere sectoren, al jaren met een oplopend tekort aan tech-talent. Meer dan 50 procent van de vacatures bij digitale bureaus betreft 'developer' rollen. Dat zet een rem op de groei van de sector. Daarom gaan DDA en TekkieWorden, de grootste online gids naar studeren werken in tech, de samenwerking aan om, met de hulp van voorlichtingsmateriaal als vlogs en activaties op scholen door het land, de kansen van IT-banen bij digitale bureaus in de kijker zetten.

Verslimmers

Het startschot van deze samenwerking is de online DDA-pagina op TekkieWorden.nl, met daarop diverse tech-banen en projecten bij digital agencies. Developers, UX-designers en data-analisten werken vaak in teams samen aan een digitale oplossing voor hun klanten. Deze ‘verslimmers’ zorgen voor vooruitgang waarmee miljoenen Nederlanders elke dag hun voordeel doen.

Verschillende bureaus zullen tijdens de TekkieWorden Week in november en maart hun deuren openen. Tijdens deze voorlichtingen komen scholieren, studenten en omscholers alles te weten over werken als IT-er bij een digitaal bureau.

Diversiteit

Naast het mensen interesseren voor het volgen van een IT-opleiding en het vervullen van een IT-rol bij één van de vele digital agencies die Nederland rijk is, maken DDA en TekkieWorden zich samen hard voor meer diversiteit in de sector. Met de voorlichtingsmaterialen willen ze mensen van alle leeftijden, achtergronden, en denk- en werkniveaus interesseren voor IT, en helpen ontdekken welke IT-carrière bij hen past. 

 

Advertentie