Freek Staps hoofdredacteur ANP

Zijn contenbureau The Story Network gaat zonder hem door.

ANP

Freek Staps is aangesteld als hoofdredacteur van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en begint daar op 1 september. Hij volgt Marcel van Lingen op, die nu directeur journalistiek bij Talpa Network is. ANP is eveneens onderdeel van Talpa Network.

Staps (43) is hoofdredacteur geworden 'op voordracht van de directie en met unanieme instemming van de redactieraad'.

Hij werkte het grootste deel van zijn loopbaan bij NRC Handelsblad waar hij onder meer correspondent in New York en plaatsvervangend chef van de redacties Politiek & Bestuur en Economie was. Ook diende hij als chef van de redacties NRC Q en Online.

Staps was Visiting Fellow aan Harvard waar hij onderzoek deed naar innovaties op nieuwsredacties en is praktijkdocent op de Masteropleiding Journalistiek van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij bestuurslid van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. The Story Network, het content- en strategiebureau dat hij mede oprichtte, gaat zonder hem door.

Staps: 'Het ANP is het fundament onder de Nederlandse journalistiek en speelt een cruciale rol speelt in het vertrouwen dat Nederlanders in media hebben.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie