HBO’s The Leftovers: Nederlanders geloven in wonderen

Bij de start van het nieuwe seizoen van HBO-serie The Leftovers vanavond wordt ingehaakt op het thema van de Bijbelse Vervoering.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De betaalzender deed een onderzoek onder Nederlanders waaruit bleek dat 44 procent van de respondenten in wonderen gelooft. Een kwart (26%) van de respondenten - vooral vrouwen en 30-55 jarigen - geeft zelfs aan ooit een wonder te hebben meegemaakt.

behandelt de consequenties van de Bijbelse Vervoering: een fenomeen waarbij 2 procent van de wereldbevolking zonder reden of verklaring verdwijnt. Hoewel slechts 16 procent in de Bijbelse Vervoering gelooft, geeft een derde (32%) van alle ondervraagden aan te denken dat de wereld beter af zou zijn wanneer 2 procent van de wereldbevolking verdwijnt.

Op de vraag wie er dan zou mogen verdwijnen, benoemd 14 procent een (lokale) beroemdheid. Emile Ratelband wordt met 8 procent het vaakst spontaan genoemd, gevolgd door Gordon (7%) en Paul de Leeuw (7%). In persoonlijkere sferen worden buren (8 procent) en collega’s (6 procent) het meest genoemd.

Geen Nederlandse cijfers
Het is niet bekend hoe het in Nederland gaat met HBO. Lokale cijfers geeft de zender niet, zegt woordvoerder Jeroen Roovers. Wereldwijd heeft de zender die voornamelijk eigen series en films uitzendt al ruim 130 miljoen abonnees, aldus Roovers. Verder keken er gemiddeld 8 miljoen Amerikanen naar het eerste seizoen (verdeeld over de zenders en alle on demand mogelijkheden).

Damon Lindelof
The Leftovers is één van de populairdere series van HBO, met in de hoofdrol Justin Theroux. Het is niet vreemd dat de serie populair is, omdat Damon Lindelof de scenarioschrijver is. Hij tekende ook voor de serie Lost, die een bijna iconische status heeft. Beide series kenmerken zich door veel vragen en weinig antwoorden.

Lindelof zegt daarover: ‘Ik ben veel meer geïnteresseerd in de verkenning van een wereld die geen antwoorden geeft. Want dat is de wereld waarin wij leven. Ik snap dat als mensen een boek lezen of een tv-serie kijken, ze graag willen dat het verhaal een einde heeft en dat mysteriën worden opgelost. Zeker omdat er in het echt leven al zoveel onduidelijkheid is. Maar ik voel me veel meer aangegrepen door meerduidige verhalen, zoals die van de Europese schrijver Michael Haneke, of de films van Stanley Kubrick.’

The Leftovers is vanaf vandaag 10 weken lang te zien vanaf 20.30 uur.De campagne van vorig jaar rond het eerste seizoen van The Leftovers.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie