Joost Ravoo weg als directeur Communicatie Amsterdam wegens gebrek aan ‘ruimte en support’

Vertrek na 1,5 jaar heeft alles te maken met het nieuwe college van B&W. Nu interim aan de slag bij TU Delft.

Joost Ravoo

Anderhalf jaar na zijn aantreden is Joost Ravoo vertrokken als directeur Communicatie van de gemeente Amsterdam. Zijn vertrek heeft alles te maken met het nieuwe college van B&W dat eind mei 2018 aantrad.

‘Ik ben bij de Gemeente Amsterdam aan de slag gegaan om de communicatie te professionaliseren en meer langetermijnperspectief te geven in verbinding met de stad’, zegt Ravoo. ‘Onder het nieuwe bestuur kreeg ik daar niet de ruimte en support voor. Daarom ben ik vertrokken.’

Advertentie
advertisement

Interim TU Delft

Ravoo trad in juni 2017 aan bij de gemeente Amsterdam en volgde daar Mirjam Otten op die eerder dat jaar overstapte naar de Nationale Politie. Hij vertrok al op 1 januari, maar het nieuws komt nu pas naar buiten. Ravoo is inmiddels bij TU Delft aan de slag om 'extern het merk scherper te positioneren en intern de communicatie efficiënter en effectiever te maken'.

Ravoo: ‘De vraag was vooralsnog interim, maar wie weet. De TU Delft is een boegbeeld van Nederlandse kennis en kunde, met een mooie maatschappelijk geëngageerde missie, dus hier wat langer blijven zou geen straf zijn.’

Communicatieman van het Jaar

Ravoo was tot juli 2015 werkzaam als directeur NS Zakelijk. Van 2002 tot 2007 bekleedde hij de post van Directeur Communicatie bij de spoorwegen. In die functie werd hij in 2004 verkozen tot communicatieman van het jaar.

In september 2016 startte hij als associated partner bij communicatiebureau Dietz. Ook daar bleef hij relatief kort nadat hij werd gevraagd om als communicatiedirecteur in de hoofdstad aan de gang te gaan. ‘Daartegen kon ik geen nee zeggen.’

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Hahaha
Dus de wethouder van agitprop heeft deze meneer naar de delftse goelag verbannen?
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie