Jumbo haalt nieuwe marketingdirecteur Frances Franken weg bij Ahold

Ze werkte lang bij het Zaanse concern en verruilt die nu voor de Veghelse keten van de familie Van Eerd.

Frances Franken
foto Gall & Gall

Jumbo heeft een nieuwe marketingdirecteur. Frances Franken. Ze is afkomstig van het Ahold-concern waar ze als chief digital officer bij Ahold Delhaize Europe en Indonesië werkte. Franken volgt als hoogste marketingverantwoordelijke Roy van Keulen op die in maart bekendmaakte na vijf jaar te vertrekken bij Jumbo.

Frances Franken-Mulder heeft veel ervaring in de detailhandel en supermarktbranche, voornamelijk opgedaan bij Ahold. Ze kwam daar negentien jaar geleden binnen bij Gall & Gall als categorie- en formatmanager en had verschillende functies bij Albert Heijn, het concern Ahold, Etos en opnieuw Gall & Gall, waar ze 6 jaar ceo was, voordat ze anderhalf jaar geleden als cdo voor Ahold Europa ging werken.

Opnieuw overstap Ahold-prominent

Franken is de tweede Ahold-coryfee die overstapt naar het concern van de familie Van Eerd, dat in december vorig jaar de Hema inlijfde. Als nieuwe ceo daarvan werd Saskia Egas Raparaz aangetrokken, afkomstig van Ahold-dochter Etos. Ahold besloot haar aan haar concurrentiebeding te houden. Uiteindelijk kwamen beide concerns tot een overeenkomst, Egas Reparaz gaat op 1 juni aan de slag als nieuwe Hema-ceo.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie