Premium

Leeglopend Logeion beraadt zich op toekomst, maar mét nieuwe chef programmering

Ronand Jansen volgt Folkert Reith op. Invulling functies vertrokken directeur André Manning en voorzitter Wieneke Buurman onbekend.

Beelden van C-day, het goedbezochte jaarcongres van Logeion

Het is het jaar van ‘ertussin’ voor Logein, de beroepsvereniging voor communicatieprofessionals in Nederland.

De vertrokken directeur Andre Manning, die nu over de reputatie waakt van Tata Steel in IJmuiden, heeft nog geen definitieve opvolger, en ook voor de scheidend voorzitter Wieneke Buurman is die nog niet in zicht.

In de tussentijd kondigde Folkert Reith, de programmeradirecteur van Logeion, eveneens zijn vertrek aan. Hij ging naar het 'concurrerende' opleidingsinstituut Van der Hilst, waar hij 1 september begint. Ook zijn er in het bestuur de nodige zetels vrijgekomen.

'Schaf maar helemaal af'

Bovendien overweegt de beroepsvereniging wat het met de jaarljkse prestigieue award voor Communicatieprofessional van het Jaar gaat doen. In 2022 wordt die in ieder geval niet uitgereikt.

Er is onder de leden een enquete over de award gehouden die, zoals te verwachten viel, vooral het inzicht geeft dat de meningen er erg over uiteenlopen. Van ‘houden zo’ en ‘maak er een prijs van voor een teamprestatie’ tot ‘schaf maar helemaal af’.  

Advertentie
advertisement

Nieuwe fundamenten

Je zou de situatie bij Logeion het een leegloop kunnen noemen, wat het ook is, maar de vereniging zelf ziet het meer als een periode van transitie waarin de fundamenten opnieuw worden gelegd.

Pierre Wimmers is inmiddels een halfjaar als interim-directeur bezig met de voorbereiding daarvan.’Logeion is in de afgelopen jaren uitgegroeid naar een vereniging die groeit richting de 5000 leden’, vertelt hij. ‘De huidige structuur en verhoudingen passen niet goed meer bij zo’n snel gegroeide organisatie. Ze worden daarom tegen het licht gehouden.’

Een ledenraad?

Waar dat toe gaat leiden is nog niet bekend, de plannen worden de komende maanden geschreven en in november aan de leden voorgelegd. Er is in ieder geval grote kans dat er een ledenraad wordt ingesteld, die meer structuur brengt in het contact tussen de professionele organisatie en de aangesloten communicatieprofessionals.  

Ook wordt de verhouding tussen een voorzitter en directeur gewogen en is er een optie dat deze worden samengevoegd, zoals ook bij de beroepsvereniging van marketeers, het Nima, het geval is. Maar zeker is er nog niets, zolang de leden zich in november niet over de plannen hebben uitgesproken.

Nieuwe 'chef programmering'

Is er dan helemaal niks met zekerheid te melden? Toch wel. Er zijn inmiddels enkele nieuwe bestuursleden aangetreden, onder wie de ambitieuze, jonge Andy Wiemer, manager Media en Creatie bij Prorail. 

Bovendien start Ronand Jansen op 1 september als çhef Programmering'zoals hij het zelf omschrijft, en volgt daarmee Folkert Reith op.

Jansen, die  verantwoordelijk wordt voor de kennisbijeenkomsten, seminars en events, werkte voorheen als programmamanager bij Managementboek.nl en was mede-directeur van het Management Studiecentrum. Recentelijk hield hij zich bezig met programma’s gericht op management- en leiderschapsvaardigheden.

Koffiemomenten

Waar Logeion zelf even de tijd neemt om zich te orienteren op de toekomst, zal ook Jansen ‘in eerste instantie Logeion maar eens goed gaan verkennen’.

Op de site van de beroepsvereniging laat hij weten dat er ‘veel koffiemomenten’ -liefst een cappuccino met een shotje espresso-  op hem afkomen.

Jansen: ‘Voor velen ben ik nu toch nog die congresman die van buiten komt en moet ik nog een verenigingsman gaan worden’.

Maar van wat voor een soort vereniging precies, dat wordt over ruim drie maanden bekend.

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie