Marit van Egmond benoemd tot ceo van Albert Heijn

De huidige directeur commercie van Albert Heijn neemt het stokje per 1 februari over van Wouter Kolk.

Marit van Egmond
Albert Heijn

Marit van Egmond is per 1 februari benoemd tot nieuwe ceo van Albert Heijn. Van Egmond is op dit moment EVP commerce bij Albert Heijn, een rol die zij vanaf juni 2018 bekleedde. In die functie was zij verantwoordelijk voor marketing, format en merchandising & sourcing. De functie EVP commerce werd toen gecreëerd om te zorgen voor kortere lijnen, meer slagvaardigheid en snelheid. 'Belangrijk in de in rap tempo veranderende retailwereld.’ Daarvoor was zij 'gewoon' commercieel directeur.

Van Egmond zegt zich ten doel te stellen om klanten te helpen om geïnformeerde keuzes te maken, zodat zij een gezonder en prettiger leven kunnen leiden. Albert Heijn wil dat volbrengen door gebruik te maken door de technologische – en digitale mogelijkheden waar het over beschikt.

Advertentie
advertisement
Van Egmond
Marit van Egmond neemt het stokje over van Wouter Kolk Albert Heijn

Trainee

Van Egmond heeft meer dan 20 jaar internationale retail-ervaring. Ze begon haar carrière als management trainee bij Ahold en bekleedde er vervolgens diverse commerciële, operationele en managementfuncties. 

Ze volgt Wouter Kolk op, die zich volledig zal concentreren op zijn taken als ceo Ahold Delhaize Europe en Indonesië, verantwoordelijk voor Ahold Delhaize in alle acht landen.

Daarnaast gaat hij – als onderdeel van de ‘Ahold Delhaize’s Leading Together-strategie’ – de kar trekken op het gebied van digital, e-commerce en synergiekansen. Dat moet groei en zakelijke kansen in de verschillende Ahold Delhaize-landen opleveren.

Hij zal daarbij worden ondersteund door een klein team dat op dit moment wordt geworven. Ahold Delhaize maakt de samenstelling van dat team binnenkort bekend

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie