Mark Woerde onderscheiden door de Verenigde Naties

Woerde kreeg 22 leiders van verschillende religies zo ver om een oproep tot vriendschap in een videoboodschap te ondersteunen.

Reclamemaker Mark Woerde (Havas Lemz) krijgt een onderscheiding van de VN voor zijn initiatief om vriendschap tussen andersgelovigen te bevorderen. Hij kreeg 22 leiders van verschillende religies zo ver om die oproep tot vriendschap in een videoboodschap te ondersteunen. De inspanningen van Woerde en zijn mensen van het bureau en de non-profitorganisatie Letsheal leveren volgens de jury een belangrijke bijdrage aan het reduceren van sociale spanningen.

Lees hier een interview met Woerde naar aanleiding van zijn initiatief: Hoe Mark Woerde de paus, de dalai lama, een aartsbisschop, rabbi en een ayatollah samen aan tafel kreeg

 

Dalai Lama
Het duurde 2,5 jaar voordat Woerde de ruim twintig religieuze leiders zover kreeg de oproep ‘Make friends across religions' in een videoboodschap te ondersteunen. Daarin spraken onder anderen paus Franciscus, grootmoefti van Egypte Shawki Allam, opperrabbijn Jonathan Sacks, de ayatollah Sayyid Fadhel al-Milani, de Dalai Lama en het hoofd van de oosters-orthodoxe kerk, Bartholomeus I.

Ban Ki-moon
Woerde kreeg dinsdag te horen kreeg dat hij de prijs krijgt. Hij zegt verrast en vereerd te zijn met de zogeheten Global Business & Interfaith Peace Medal. Hij ontvangt de onderscheiding in maart in Zuid-Korea, uit handen van onder anderen Ban Ki-moon, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties. In Zuid-Korea zal Woerde dan ook het parlement toespreken.

Sweetie
Woerde en zijn team verzonnen eerder ook al de zogeheten Sweetie campagne voor Terres des Hommes waarmee webcam-kinderseks werd aangepakt. Het ging om een niet van echt te onderscheiden animatie van een Filipijns meisje dat is ingezet om mannen te ontmaskeren die op zoek waren naar kinderseks. Ook burendag, dat sinds 2008 mede wordt georganiseerd door het Oranje Fonds, is mede van zijn hand. Daarin wordt het contact met de buren gevierd.

Bron: ANP

 

Advertentie
advertisement
Advertentie