Premium

NCOI neemt marketing- en communicatie-opleider SRM over

SRM blijft zelfstandig opereren.

SRM

NCOI Groep en de aandeelhouders van SRM hebben overeenstemming bereikt over de overname van SRM, de opleider op het gebied van marketing, online marketing, marketingcommunicatie en concerncommunicatie. De overname is effectief per 19 juli. Hoeveel NCOI voor SRM betaald heeft, wordt niet bekendgemaakt.

Advertentie
advertisement

Motivatie

De topman van NCOI Groep, Robert van Zanten, motiveert de overname van SRM als volgt: ‘In de wereld van marketing en communicatie is continue professionalisering van groot belang. Belangrijke beslissingen omtrent merken, reputatie en identiteit raken de kern van organisaties. Daarnaast gaat het vaak om relatief grote investeringen.'

'Ook de enorme snelle veranderingen in de mediawereld en online communicatie vragen om een continu up to date houden van kennis en vaardigheden. SRM is meer dan 60 jaar geleden opgericht door de belangrijkste brancheorganisaties. Vanaf de oprichting vormt het opleidingsinstituut een onmisbare kennisbron voor professionals in de wereld van marketing en communicatie. Met SRM wordt de positie van NCOI in dit segment verder versterkt.’

Verhuizen

De voltallige staf van 20 personen gaat met de overname mee naar NCOI. Dat geldt ook voor algemeen directeur John van der Stam en programmadirecteur én gezicht van SRM, Max Kohnstamm.

De merknaam en de daaraan gekoppelde waarden, sfeer en cultuur blijven gehandhaafd, zegt NCOI. ‘SRM blijft volledig zelfstandig opereren.’ Wel gaat SRM, dat al sinds jaar en dag een echt Amsterdams opleidingsinstituut is, verhuizen naar Hilversum. ‘Een exacte verhuisdatum is nog niet bekend, maar het huidige huurcontract loopt dit najaar af’, zegt NCOI.

Moderniseren

Op de vraag of NCOI de opleidingen van SRM gaat moderniseren, zegt de nieuwe eigenaar: ‘Er wordt kennis en kunde vanuit NCOI gedeeld zodat SRM verder kan investeren in haar opleidingen.’

De combinatie NCOI en marketingopleidingen is overigens niet geheel onbesproken. In september 2015 kreeg NCOI het aan de stok met Nima, omdat NCOI volgens Nima zelf examens aanbood en daarbij de indruk wekte dat het om een officieel Nima-diploma ging. NCOI werd zelfs door Nima aan de kant gezet als opleider voor Nima-examens.

De ruzie werd overigens in december van hetzelfde jaar alweer bijgelegd.

 

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie