Pim van der Feltz stapt op als directeur Google Nederland

Hij was 12 jaar bij Google werkzaam en heeft besloten 'nieuwe carrièremogelijkheden te verkennen'.

Pim van der Feltz

Pim van der Feltz (56) treedt na bijna 12 jaar af als directeur Google Nederland. Hij heeft besloten 'nieuwe carrièremogelijkheden te verkennen'. Van der Feltz neemt op 1 mei afscheid, naar een opvolger wordt nog gezocht.

Pim van der Feltz noemt zijn vertrek een moeilijke beslissing. 'Maar op dit punt in mijn carrière wil ik nog een keer iets nieuws doen en ik kijk ernaar uit om verschillende richtingen te verkennen.’

Volgens Peter Friis, vice-president Google Noord-Europa, heeft van der Feltz Google op de kaart gezet in Nederland. In het persbericht over het afscheid prijst hij Van der Feltz en diens 'uitstekend werk'.

Dat gaat volgens Friis om de hulp aan bedrijven om de online aanwezigheid te verbeteren, het Digitale Werkplaats-programma dat 150.000 Nederlanders trainde in digitale vaardigheden, en de caravan met een Google-team die door Nederland toerde om consumenten te leren hun privacy-instellingen te beheren.

Er werken momenteel 550 medewerkers voor Google in Nederland. Dit loopt op tot 775 wanneer de uitbreiding van het datacenter in Eemshaven is afgerond en het nieuwe datacenter in Agriport later dit jaar operationeel is. Tot nu toe heeft Google in Nederland in totaal € 2,5 miljard geïnvesteerd in datacenter-capaciteit in Eemshaven en Hollands Kroon.

Van der Feltz werkt sinds mei 2008 voor Google. Hij was afkomstig van T-Mobile Nederland, waar hij als lid van de raad van bestuur verantwoordelijk was voor marketing.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie