Premium

Ron Schneider verlaat NS en wordt marketing lead bij Eneco

Krijgt brede rol bij energiebedrijf, stuurt 6 marketingteams aan.

Ron Schneider gaat van NS naar Eneco
SAN boek/ Gerry Hurkmans

Ron Schneider, hoofd marketing en sales bij de NS, zet zijn carrière op een ander spoor. Hij verruilt de NS voor Eneco, waar hij in september aan de slag gaat als marketing lead.

'Het gaat om een brede marketingrol’, zegt Schneider. ‘Ik stuur de verschillende marketingdisciplines aan, zoals marketingcommunicatie, product management en customer experience.’ In totaal gaat het om 6 teams.

Advertentie

Superblij

Schneider rapporteert bij Eneco aan de strategic board, de cco. Zijn functie is wat marketing betreft breder dan bij de NS, hoewel sales er niet onder valt. ‘Bij Eneco is de salescomponent elders in de onderneming ondergebracht.' 

Schneider zegt ‘superblij’ te zijn met zijn overstap naar een voor hem nieuwe sector en tevreden terug te kijken op zijn tijd bij NS. Hij werkte acht jaar voor de spoorwegen. De afgelopen 4 jaar was hij lid van het commercieel MT en daar verantwoordelijk voor de Consumentenmarkt en Marketing & Sales.

premium

Registreer en probeer 1 maand gratis

Om dit artikel te kunnen lezen heb je een Premium account nodig. Registreer nu en probeer de eerste maand gratis.

Probeer 1 maand gratis Abonneer direct

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie