Premium

Sebastiaan Meijer, woordvoerder Femke Halsema, is nieuwe hoofd communicatie van politie Amsterdam

Hij werkte 6 jaar voor de burgemeester. Eerder werkte Meijer onder meer als parlementair verslaggever bij NOS Nieuws.

Sebastiaan Meijer in zijn tijd als NOS-verslaggever

Sebastiaan Meijer is aangetreden als het nieuwe hoofd communicatie van de politie Amsterdam. Hij volgt Jean Fransman op, die deze functie acht jaar vervulde en in januari overstapte naar de gemeente Almere.

Meijer was de afgelopen zes jaar woordvoerder van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam. Hij hield zich in de functie bezig met onderwerpen als openbare orde en veiligheid, handhaving en juridische zaken. Ook was hij vanuit zijn functie adviseur crisiscommunicatie van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Met terugwerkende kracht was dit alles de ideale opmaat naar zijn nieuwe baan.

Journalistieke basis

Voordat Meijer de woordvoering voor Halsema deed werkte hij ruim 3,5 jaar voor Kajsa Ollongren, de toenmalig wethouder en locoburgemeester van in Amsterdam.

Sebastiaan Meijer heeft zijn basis in de journalistiek. Hij begon in 2003 in Amsterdam als presentator, verslaggever en eindredacteur van AT5. Zes jaar later stapte hij over naar de NOS, waar hij 5,5 jaar werkte als parlementair verslaggever.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie