Hoofdredacteur Sjors Fröhlich vertrekt bij BNR Nieuwsradio, hij wordt burgemeester

Adjunct-hoofdredacteur Mireille van Ark neemt taken over. Fröhlich gaat aan slag in nieuwe gemeente Vijfheerenlanden, waar hij woont.

Sjors Fröhlich stopt als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Hij is voorgedragen als de eerste kroonbenoemde burgemeester van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.

Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen treedt hij per direct terug als hoofdredacteur. Adjunct-hoofdredacteur Mireille van Ark neemt de taken van Fröhlich over. De directie van FD Mediagroep draagt haar voor als definitieve hoofdredacteur.

Fröhlich begon in januari 2013 bij BNR en was verantwoordelijk voor innovatie en digitalisering van het radiostation. Vandaag werd hij bij de Online Radio Awards uitgeroepen tot Online Radio Ambassadeur 2019 voor zijn werk op het gebied van podcasting en radio innovatie.

Fröhlich was een van de 23 sollicitanten naar de burgemeestersfunctie in Vijfheerenlanden. Hij woont in Schoonrewoerd, een dorpsgemeenschap die onderdeel van de nieuw gevormde gemeente is. 

De gemeenteraad van Vijfheerenlanden koos voor Fröhlich omdat hij zich heeft 'laten zien als een betrokken, strategische en gepassioneerde' bestuurder. Hij beschikt volgens de raad over 'een indrukwekkend netwerk en heeft zich als stressbestendig laten zien'. Zijn ervaring in media, communicatie en crisisbeheersing ziet de raad als een groot voordeel.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie