Vrouwentitels DPG Media moeten nauwer samenwerken, Marije Veerman stopt als hoofdredacteur Flair

Door daling in print en de volle focus op online is er een herindeling bij de redactie van Flair.

Marije Veerman

De vrouwentitels bij DPG Media (Libelle, Margriet en Flair) moeten nauwer gaan samenwerken. Om kennis en expertise te delen worden de krachten gebundeld, vooral op het gebied van online en vormgeving. Bij Flair vertrekt daarmee hoofdredacteur Marije Veerman na zes jaar. Zij wordt niet vervangen.

Volgens een woordvoerster van DPG Media is 'door daling in print (specifiek bij Flair, jonge vrouwen zijn minder gericht op print) én de volle focus op online' bij Flair de redactie opnieuw vormgegeven. Er komen bij Flair twee nieuwe functies: contentmanager en chef vormgeving.

Hilmar Mulder is als algemeen hoofdredacteur inhoudelijk verantwoordelijk voor Flair.

De drie vrouwentitels gaan nauwer samenwerken 'om de nummer 1-positie in de magazinemarkt te behouden. 'De urgentie om te blijven pionieren en innoveren voor zowel print als online groot', zegt de woordvoerster.

Marije Veerman weg na zes jaar

Hoofdredacteur Marije Veerman zegt zelf over haar vertrek: ‘Het is tijd geworden om mijn vleugels uit te slaan en een volgende sprong te wagen.' Ze laat dat weten op LinkedIn.

‘Flair is nu een sterk merk met een duidelijke missie: jonge vrouwen in Nederland nóg zelfbewuster in het leven laten staan. Het totaalbereik steeg van 400.000 per maand in 2019 naar 2,9 miljoen op dit moment.’ 

Veerman begint na haar vertrek een persoonlijke nieuwsbrief om vrouwen te inspireren op Substack. 

‘In Nederland begint deze vorm ook eindelijk voet aan de grond te krijgen. Een prachtige manier om, zonder afhankelijk te zijn van techreuzen, clickbait-koppen en algoritmes, je doelgroep rechtstreeks te bereiken en een community op te bouwen.’

Nouveau al van de hand gedaan

In februari deed DPG Media titel Nouveau al van de hand. Het magazine werd verkocht aan Pijper Media. Hoofdredacteur Claudia Straatmans vertrok daarop bij Nouveau.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie