Weekmedia met De Week van Amsterdam

Er komt een nieuw betaald weekblad (‘een knipselkrant’) in de hoofdstad: De Week van Amsterdam getiteld.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat meldt Het Parool. Hoofdredacteur Dick Piet van de Weekmedia huis-aan-huisbladen verwacht dat de krant er komt vanaf de tweede week van januari. Het blad verschijnt elke vrijdag. De weekkrant is onderdeel van de Imca Media Groep van de Amsterdamse zakenman Erik de Vlieger. De inhoud zal grotendeels bestaan uit nieuwsberichten die eerder in één van de elf edities van de gratis Weekmediabladen hebben gestaan.

‘Het is een knipselkrant. Wij horen vaak mensen zeggen dat zij wonen in Amsterdam-Oost, maar werken in West, en wel eens wat willen lezen over de wijk waar zij werken. Wij verzamelen straks de interessantste berichten uit alle edities en brengen die samen in het weekblad.'

De inhoud bestaat volgens Piet voor 80 procent uit 'oude' berichten, ongeveer een kwart is nieuw. De krant komt uit op tabloidformaat en is volledig in kleur. Kosten: waarschijnlijk 65 cent, maar dat is nog niet definitief. Piet heeft hoge verwachtingen over de verkoopkansen. Een oplage van zestigduizend stuks moet haalbaar zijn, denkt hij.

Directeur Frank Hak is terughoudender. ‘Er is nog niets besloten. Wij weten nog niet wie de krant zal drukken en distribueren.' Ook over de oplage is hij voorzichtiger: ‘Ik denk aan 25.000 exemplaren.'

Volgens Het Parool is men binnen Imca Media Groep niet blij met de openhartigheid van Piet. De uitgever focust zich momenteel liever op de Engelstalige Amsterdam Times.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie