84 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een digitaal televisietoestel

Meer stats: bijna de helft heeft een tablet en één op de drie heeft een harddiskrecorder.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

84% van de Nederlandse huishoudens is voorzien van digitale televisie op één of meer toestellen en in de tweede helft van 2013 was het percentage digitale ontvangst 83%. Dit blijkt uit de die door TNS NIPO wordt uitgevoerd in opdracht van de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste mediabereiksonderzoeken. In de eerste helft van 2014 werden er 3.019 huishoudens en 2.536 individuen van 13 jaar of ouder ondervraagd.

Kabelaansluiting
56% van de huishoudens geeft aan een digitale aansluiting via de kabel te hebben. Dit percentage is significant toegenomen ten opzichte van de tweede helft van vorig jaar (53%).

Schotel
8% van de huishoudens ontvangt TV via Digitenne op één van de toestellen en 6% heeft een schotel. In de tweede helft van vorig jaar waren deze percentages respectievelijk negen en vijf procent.

Glasvezel
Elf procent van de huishoudens heeft een IPTV aansluiting, glasvezel is in zeven procent van de huishoudens te vinden als bron van digitale ontvangst. Deze percentages zijn vergelijkbaar aan die van de tweede helft van vorig jaar.

HD
36% van de huishoudens heeft een harddiskrecorder aangesloten op één of meer toestellen. Dit percentage is vergelijkbaar met het percentage in de tweede helft van 2013. 21% van de Nederlandse huishoudens heeft een harddiskrecorder geïntegreerd in de settop box. 14% heeft een DVD speler met ingebouwde harddiskrecorder, 13% van de huishoudens heeft een DVD-recorder zonder harddisk. In de tweede helft van 2013 was dat het geval in 15% en 13% van de huishoudens. Het percentage huishoudens met een DVD speler is 53%.  In de tweede helft van 2013 was dit percentage 57%.  

Smartphonebezit
60% van personen van 13 jaar een ouder in . Het bezit van smartphones is significant gestegen: in de tweede helft van 2013 was dit percentage 54%.

Tablet
In 92% van de huishoudens is een computer aanwezig. In 91% van de Nederlandse huishoudens is een computer aanwezig die toegang biedt tot internet. Internettoegang via de televisie groeit van 18% naar 22% van de huishoudens. Tablets (zoals bijv. iPad of Android PC tablet) zijn aanwezig in 49% van de huishoudens. In de tweede helft van 2013 was er een tablet aanwezig in 45% van de huishoudens.

Gaming
In 32% van de huishoudens is een (Xbox, Playstation, Wii, PSP, enz.) aanwezig. In 26% van de huishoudens is een spelcomputer aangesloten op een televisietoestel. In de tweede helft van 2013 was het percentage huishoudens met een spelcomputer met 30% vergelijkbaar.

Over de MSS:
Sinds 2011 voert TNS NIPO de Media Standaard Survey (MSS) uit in opdracht van de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste mediabereikonderzoeken: SKO, NLO en NOM. De doelstelling van het MSS is het verkrijgen van betrouwbare en stabiele populatiecijfers over de Nederlandse bevolking ten behoeve van werving, weging en controle van de mediabereiks-onderzoeken. Tevens levert dit onderzoek adressen van potentiële nieuwe panelleden voor het Kijkonderzoek. De uitkomsten zijn representatief voor alle huishoudens in Nederland en alle individuen van 13 jaar en ouder. In de eerste helft van 2014 werden er 3.019 huishoudens en 2.536 individuen (13+) in Nederland ondervraagd. 

Bron: Stichting KijkOnderzoek/MSS

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie