Amazon start binnen paar maanden met Belgische webwinkel

Amazon bevestigt dat er een officiële Belgische webwinkel komt. Productverkopers kunnen zich al aanmelden.

Amazon bevestigt dat het in de 'komende maanden' een eigen Belgische webwinkel opent. Die komt beschikbaar via de url amazon.com.be omdat de voor de hand liggende naam amazon.be al jaren eigendom is van een Belgische verzekeraar. Amazon zegt dat Belgische bedrijven zich al kunnen aanmelden om producten te verkopen via amazon.com.be. 

Productaanbod nog onbekend

Wát Amazon allemaal gaat verkopen in zijn Belgische webwinkel, is nog onbekend. Het bedrijf maakt hier later meer over bekend. 

Voor Belgische consumenten betekent een eigen webwinkel dat zij niet langer hoeven te winkelen bij buitenlandse Amazon-websites. Zo kunnen Vlaamse consumenten al jaren winkelen bij Amazon.de en sinds een paar jaar ook bij Amazon.nl. Gebruikers woonachtig in Wallonië doen hun Amazon-aankopen bij Amazon.fr. 

Geruchten gingen al rond

Amazons aankondiging om officieel in België te starten, lag voor de hand. Het e-commercebedrijf gaf eerder al aan dat het werkt aan een distributiecentrum in Antwerpen. Dit distributiecentrum - gericht op bezorging in België - opent in de herfst. En vorige maand publiceerde Business Insider al over Amazons vermeende Belgische plannen. 

In Nederland is Amazon.nl sinds twee jaar in gebruik als webwinkel. Amazon verkoopt er zelf producten, maar biedt ook ruimte aan partnerverkopers (die commissie afdragen). Bij de start van Amazon.nl in 2020 waren er vijfduizend partnerverkopers aangesloten. Dat zijn er nu tienduizenden. In de nabije toekomst wil Amazon een distributiecentrum in Nederland openen - pakketten komen nu nog vanuit Duitsland. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie