Marcel Boekhoorn is de nieuwe eigenaar van de Hema

De Nederlandse ondernemer neemt het warenhuis over met zijn investeringsmaatschappij Ramphastos en een consortium franchisers.

De centrale ondernemingsraad van HEMA heeft inmiddels al een positief advies uitgebracht. De ondernemingsautoriteiten moeten nog wel groen licht geven.

Het concern wordt verkocht aan ondernemer Marcel Boekhoorn en een consortium van de Hema-franchisers. Boekhoorn noemt HEMA een ‘iconisch merk met geweldige internationale kansen’, terwijl hij ook in Nederland nog voldoende mogelijkheden ziet. De overname past naar eigen zeggen bij zijn ambitie om bedrijven te laten groeien. “Samen met het HEMA-team en haar franchisenemers wil ik van HEMA een wereldmerk maken.”

Tjeerd Jegen, CEO van HEMA zegt verheugd te zijn. "Dit is het beste scenario voor HEMA, onze klanten, medewerkers en franchisenemers. Marcel Boekhoorn en zijn team hebben in de afgelopen jaren laten zien dat zij betrokken zijn bij hun deelnemingen, ondernemerschap stimuleren en een sterke investeringsvisie hebben."

Tussen de top van de Hema en de franchisers is eerder een grote ruzie uitgebroken.Het warenhuis is nu nog eigendom van de Britse investeerder Lion Capital. Lion wilde van het concern af nadat tot drie keer toe de verkoop was mislukt. (Zie ook dit artikel van Bas Vermond.) De laatste poging was tegen een bedrag van €1 miljard in de markt gezet, maar ook die poging mislukte. De huidige verkoopprijs zou volgens bronnen van De Telegraaf nu beduidend lager liggen.

Hema wil zich onder de nieuwe eigenaar volledig richten op investeringen in de thuismarkt, online groei, internationale expansie en het verbeteren van de winstgevendheid. Ook zouden met de franchisenemers nieuwe afspraken zijn gemaakt.

Hema houdt vanmiddag een persconferentie.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie