Mobile verantwoordelijk voor één derde e-commerce transacties

In Nederland worden de meeste mobiele aankopen via de tablet gedaan.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het mobiele aandeel van de Nederlandse e-commerce transacties is de laatste drie maanden met 9% gegroeid. Meer dan 50% van die mobiele transacties in Nederland worden gedaan op een iPad.

Smartphone v.s. tablet
De smartphone is wereldwijd de grootste mobiele speler, maar niet in Nederland. De meerderheid van alle mobile transacties worden vanaf de smartphone voltooid, maar in Nederland worden de tablets nog het meest gebruikt voor mobile transacties.

Grotere mobiele schermen
Jonathan Wolf, chief product officer van Criteo (het marketingtechnology bedrijf dat deed) licht toe: ‘Binnen de afgelopen drie maanden is het aantal mobiele transacties alleen al in de Verenigde Staten toegenomen met 10%. Bijna in alle markten wereldwijd is de smartphone het dominante device in mobile en het feit dat de mobiele schermen alleen maar groter worden zal deze trend alleen nog maar meer versnellen.’

Azië
In Japan en Zuid-Korea worden mobile devices  nu gebruikt  voor het merendeel van alle e-commerce transactiesworden. Tegen het eind van 2015 zal het aandeel van mobile in de e-commerce transacties naar 30% stijgen in Nederland en naar 40% wereldwijd.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie