Ochama breidt vanuit Nederland uit naar andere Europese landen

De (web)winkel van JD.com startte in januari in Nederland en gaat nu de grens over.

Afbeelding: Ochama

Ochama, een (supermarkt)webwinkel met fysieke ophaalpunten, breidt vanuit startland Nederland uit naar België, Frankrijk en Duitsland. Dat meldt de Chinese e-commercereus JD.com, verantwoordelijk voor Ochama. De bedrijfsactiviteiten in de drie nieuwe landen zijn al gestart. 

Andere formule

Ochama is in januari van start gegaan in Nederland met een webwinkel en één ophaallocatie die sterk leunt op robotisering. Inmiddels zijn er vier ophaallocaties (in Leiden, Diemen, Rotterdam en Utrecht) en heeft het bedrijf een samenwerking gesloten met Blokker om meer pick-up-points te realiseren. De webwinkel rekent in Nederland bezorgkosten bij thuislevering, ongeacht het bestelbedrag. Ophalen is gratis. 

In België, Frankrijk en Duitsland gaat Ochama een iets andere formule hanteren. Bestellingen vanaf 79 euro worden gratis thuisbezorgd. Onder dat bestelbedrag betaalt de consument vier euro bezorgkosten.

Meer over Ochama

Ochama verkoopt in Nederland uiteenlopende supermarktartikelen, aangevuld met producten voor thuis en elektronica. Het totale assortiment omvat zo'n tienduizend producten.

Adformatie publiceerde in januari een achtergrondartikel over de strategie van Ochama.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie