Pets Place combineert dierenspeciaalzaak met dierenarts

De landelijke keten Pets Place gaat zijn vestigingen integreren met dierenklinieken.

Pets Place
IJsvogel Retail

Onder de naam ‘Vets Place’ deed dierenspeciaalzaak Pets Place een proef met het integreren van een dierenkliniek in de dierenwinkel in Heerlen. Die pilot werd vervolgens uitgerold naar zeven vestigingen. Het idee is dat er bij de dierenwinkel een dierenarts is, die nagenoeg alle medische handelingen voor huisdieren uitvoert. ‘Van vaccinaties tot volledige operaties.’

Pets Place spreekt van een succes en is van plan om het idee nu versneld uit te rollen naar 70 vestigingen. Vooruitlopend op die uitrol is er een mobiele dierenarts van Vets Place die al zestig vestigingen van Pets Place bezoekt.

 

Advertentie

Hondenhuwelijken

Ard Malenstein, ceo van IJsvogel Retail waartoe Pets Place behoort, ziet naast de dierenarts nog andere speciale diensten voor de huisdieren oprukken in de bijna tweehonderd vestigingen van de dierenspeciaalzaak. Malenstein: ‘Zo beschikken inmiddels zeventien vestigingen over een eigen hondenwasstraat.

Ook de trimsalon ín de winkel is een concept dat erg aanslaat. Je ziet dat een groot deel van de trends in Amerika een klein decennium later zijn weg naar Nederland heeft gevonden. In die zin hebben we nog wat te verwachten: van hondenhuwelijken tot uitvaartceremonies en van hondenhotels tot doggy daycare.’

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie