Trending deze week: Up close & personal met Broadcast channels

Terwijl de uitbreiding van Threads nog wat langer duurt, geeft Meta vol gas met de uitbreiding van Broadcast channels.

Meta pakt het groots aan

Broadcast channels zijn tot nu een groot succes. Deze maand is er niet alleen aangekondigd dat ze beschikbaar zijn op WhatsApp, maar in de komende weken zullen ze ook te vinden zijn op Facebook en Messenger, zoals aangekondigd in een blogpost van Meta. CEO Mark Zuckerberg heeft dit nieuws ook gedeeld via zijn persoonlijke Facebook-account

 

 

Switch naar DM’s

Op Instagram is er een switch naar DM's : gebruikers zitten steeds meer in de DM feed en delen sneller updates of content via intiemere kringen. Om bedrijven en creators ook actiever te laten zijn in DM's met hun community, heeft Meta in februari ‘Broadcast Channels’ gelanceerd. Het opmerkelijke succes van Broadcast Channels op Instagram en de snelle uitbreiding ervan benadrukt de waarde van community-building en het versterken van de band met jouw meest trouwe volgers. Deel exclusieve updates of stel vragen aan jouw community in de vorm van een poll, tekst, voice memo, foto of video. Na het succes op Instagram, zijn de channels ook uitgerold naar Whatsapp en is het nu ook van belang om dit platform mee te nemen in het bouwen van je community. 

 

Meteen zelf aan de slag

Voor bedrijven betekent de opkomst van Broadcast Channels een kans om een sterkere en directe relatie met hun klanten te creëren. Dus… waar wacht je nog op? Vind hier de stappen om jouw broadcast channel aan te maken voor Instagram en hier voor Whatsapp. Meta maakt social persoonlijker en we are here for it!

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie