Dokters van de Wereld organiseert Dag van de Migrant

Vandaag is het de Internationale Dag van de Migrant. Nog altijd ervaren ongedocumenteerde migranten in Nederland grote problemen met toegang tot zorg. Daarom vraagt Dokters van de Wereld op deze dag aandacht voor hun situatie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Op de van Dag van de Migrant zijn verhalen opgetekend van ongedocumenteerden en de problemen die zij ervaren in Nederland. In een aantal korte films worden hun verhalen voorgelezen door Martine Bijl en Berend Boudewijn.

Omdat zij in Nederland geen zorgverzekering kunnen afsluiten, worden zij vaak geweigerd in zorginstellingen. Dokters van de Wereld vindt het ‘onacceptabel’ dat mensen die zorg nodig hebben, dit fundamentele recht ontzegd kan worden. Iedereen heeft volgens de hulporganisatie recht op medische zorg. Sinds 2005 biedt Dokters van de Wereld informatie, begeleiding en bemiddeling naar de reguliere zorg.

De afgelopen weken was deze groep onderwerp van publiek debat naar aanleiding van het tentenkamp aan de Amsterdamse Notweg. Vrijwilligers van Dokters van de Wereld bieden hen hulp en houden wekelijks spreekuur in de vluchtkerk in Amsterdam.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie