Facebook Watch loopt nog fiks achter op YouTube en karaoke zingen met Instagram

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal.

Lekkersociaal
Lekkersociaal

Nieuwe Instagram sticker

Wie houdt er nu niet van een goede karaoke sessie? Hoe vaker, hoe beter. Met een goed geheugen ken je de tekst uit je hoofd, maar nu kun je terugvallen op een Instagram sticker! Een nieuwe gouden formule?

De sticker geeft gebruikers de mogelijkheid om karaoke te zingen via Instagram Stories. Dit betekent dat de lyrics met de muziek meegaat, zoals je gewend bent van een oud en vertrouwd potje karaoke. En dat zichtbaar in beeld. Met de nieuwe sticker probeert Instagram mogelijk TikTok een stap voor te zijn. Dit platform lijkt erg populair te worden onder jongeren vanwege de korte en muziek gerelateerde video’s.

De sticker is te gebruiken in regio’s waar de muziekstickers actief zijn. Helaas niet in Nederland dus.

 

Advertentie
advertisement
Instagram
Instagram Instagram

3D-voetscan

Schoenen passen? Dat kan prima vanuit je luie stoel. Met dank aan Augmented Reality. Maar het kan wel wat socialer. In alle vestigingen van de Intersport kun je binnenkort een 3D-voetscan laten maken en hiervoor moet je dus wel naar de winkel. Wat is hier zo bijzonder aan? De voetscan meet niet alleen de lengte en breedte van je voet, maar ook het verschil tussen je voeten en de hoogte van de wreef. Intersport werkt hiervoor samen met het bedrijf SafeSize. Zij hebben inmiddels voeten van meer dan 12 miljoen mensen gescand en dat betekent een database waar je u tegen zegt.

Die grote database zorgt ervoor dat een voetscan bij de consument binnen 2 seconden is gepiept. Doordat de schoenen zo goed zijn aangemeten met de 3D-scan neemt de conversie toe en komen er minder exemplaren retour.

voetscan
voetscan voetscan

Facebook Watch

Wereldwijd trekt Facebook Watch elke dag 140 miljoen kijkers. Ben jij er soms een van? Of heb je geen idee waar dit over gaat? Met Watch is het mogelijk om samen met je vrienden naar dezelfde kattenvideo’s te loeren op Facebook. Hierbij wordt dus een gezamenlijke chat geopend zodat je gelijk kunt reageren op de video’s. Het heeft de vorm van een livevideo.

Facebook is in 2018 begonnen met Watch in Nederland. De video’s zijn gratis te bekijken én voorzien van advertenties. Hiermee verdienen makers geld. Gaat Watch de concurrentie aan met een videodienst als YouTube? Voorlopig niet. Volgens de recente cijfers trekt YouTube meer kijkers, zo’n 2 miljard per maand. 

Facebook
Facebook Facebook

iOS 13 bèta

Donkere modus hier, donkere modus daar. Wil jij ook weten hoe deze modus straks op je telefoon werkt? Dan kun je als enthousiaste Apple-fan nu de bèta versie van iOS 13 op je mobiel zetten. Hoe doe je dit?

Het is belangrijk dat minimaal een iPhone 6s hebt, want eerdere modellen ondersteunt iOS 13 niet. Balen als je een iPhone 5 hebt. Over een paar weken komt het bètaprogramma uit, maar je kunt je hier alvast aanmelden. Zodra het uitkomt, krijg je een seintje om de installatie te voltooien. En dan kan het testen kan beginnen. Geen zin om proefkonijn te zijn? Wacht dan tot september en installeer de iOS-versie waar de meeste bugs al uit zijn.

iOS 13
iOS 13 iOS 13

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie