Game-evenement levert schat aan ideeën op

Met 86 nieuwe games heeft de Global Game Jam in Nederland dit jaar de branche veel nieuwe ideeën en inzichten gebracht. Ruim 500 gamedevelopers, studenten en hobbyisten deden het laatste weekend van januari mee aan deze creatieve marathon waar deelnemers in korte tijd games maken en op internet zetten. Op 19 februari tonen geselecteerde makers hun werk aan uitgevers en andere zakelijk geïnteresseerden tijdens een game-veiling in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Global Game Jam is een jaarlijks terugkerend evenement voor studenten en professionals op honderden locaties over de hele wereld. Verdeeld in teams maken deelnemers in 48 uur een volledig werkende game. In Nederland wordt het evenement georganiseerd door stichting Dutch Game Garden, de aanjager van de Nederlandse game-industrie, in samenwerking met een aantal HBO's.

Om verhandeling van de nieuwe games te versnellen, organiseert Dutch Game Garden een veiling tijdens Control Gamelab, een live talkshow over game development in Amsterdam op 19 februari. Hier kan een aantal deelnemers hun game per opbod verkopen aan een geïnteresseerde partij. De rest van deze avond staat in het teken van het succesvol ondernemen met deze games.

Op iedere locatie in Nederland waar de Global Game jam werd gehouden, beoordeelde een jury de games. Deze bestond uit gamedevelopers, docenten, journalisten en medewerkers van sponsor Microsoft. De winnaars krijgen van Microsoft de mogelijkheid hun game in de nieuwe Windows Store uit te brengen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie