Google Maps laat flitspalen zien en nieuwe bestelsticker Instagram

Social content-bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal.

Lekkersociaal
Lekkersociaal

Spotify: Social Listening

Muziek is overal goed bij, maar die vrienden van je willen altijd de macht over de heilige Spotifylijst. Herkenbaar? Het blijft een eeuwige strijd. Kan het ooit nog netjes worden opgelost? Misschien. Zo komt Spotify mogelijk met een nieuwe functie: Social Listening. Klinkt socialer dan de Spotify verbinding heen en weer gooien. Denk je ook niet? 

Hoe werkt het? Deze nieuwe functie gaat verder dan een playlist die je met anderen kunt samenstellen. Het draait allemaal om het sociale en live-element van de app. Oftewel, meeluisteren mét je vrienden. Hiervoor kun je een QR-code delen met anderen. Scannen zij die? Dan horen alle deelnemers van de lijst precies hetzelfde. Dit komt inclusief inspraak op nummers die op dat moment worden afgespeeld.

De functie is nog niet officieel aangekondigd, maar wij hopen dat dit er snel aankomt.

Advertentie
advertisement
Spotify
Spotify Spotify

Google Maps update

“Hoe hard mag je hier?” Een veelvoorkomende vraag die door de auto vliegt. Straks totaal overbodig. Google Maps heeft je gehoord, want de app laat je straks maximumsnelheden én flitspalen zien. Het duurde even, maar de functie is onderweg hoor. ;)

Zo verschijnt de snelheidslimiet linksonder in de hoek. Flitsers zijn wat minder duidelijk, want dat wordt een kleine pictogram op de weg. Het handige hierbij is dat je een Google Assistent melding kunt aanzetten zodra een flitser nadert. Rijden en zoomen op de kaart moet je natuurlijk niet combineren. Google laat weten dat Android toestellen informatie aanvult met tips van gebruikers, zo kun je zelf flitsers melden. Handig!

Google Maps
Google Maps Google Maps

Nieuwe Instagram-sticker?

We nemen even een kijkje in de toekomst, want stel je eens voor dat je straks kan shoppen via Instagram Stories? Het zou zomaar kunnen dat het mogelijk wordt. Een Twitteraar deed gister een verrassende ontdekking. Zo zag hij een nieuwe sticker staan tussen de standaardstickers in Stories die we allemaal al kennen. Rara, het was een bestel-sticker.

Zoals we al eerder schreven; Instagram zet groots in op shop-functies. Er wordt veel geëxperimenteerd en gewerkt om het winkelen en afrekenen makkelijker dan ooit te maken. Het platform heeft ook duidelijk gemaakt dat opties voor shoppen een groot onderdeel van de business moet worden, maar dit is (nog) een toekomstplan. Op dit moment zorgen ads voor heel veel broden op de plank.

Weet je nog die tijd Instagram slechts een manier was om foto’s met vrienden te delen?

 

Instagram
Instagram Instagram

Post per drone in China

Je gelooft het of je gelooft het niet, maar bereid je voor op next level technologie. In China gaat luchtpost nu per drone. Dat had je niet verwacht hè?

Dit gebeurt in de stad Guangzhou, waar de DHL drones inzet om pakketten af te leveren. Voor nu gaat het om een enkele route van het DHL-magazijn naar de klant van een koeriersdienst. Normaalgesproken duurt dit 40 minuten, maar dit wordt dankzij de drone ingekort tot een kleine 8 minuten. De drone weet dat het in een container moet landen. Het pakket wordt dan afgeleverd en personeel kan de post aannemen.

DHL ziet de toekomst in drones. Met name bij laatste cruciale stappen in het logistieke proces. De dealbreaker is filedruk, maar dit lijkt straks verleden tijd. Vliegt het over een paar jaar ook over naar Nederland?   

DHL
DHL DHL

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie