Insta test nieuwe stickers en kunst kijken in LA met Snap’s AR-filters

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #LEKKERSOCIAAL

Ga viraal met TikTok’s Business Creative Hub

Viral gaan op TikTok? Dan moet je inhaken op de laatste trends. Ogen en oren moet je dus altijd open hebben, maar TikTok gaat het een stukje makkelijker maken voor iedereen met een business account. TikTok komt met ‘Business Creative Hub’, dé plek om trends op te pikken.🚀 We kunnen de hub zien als een showcase van populaire video’s in verschillende categorieën. Hiermee geeft TikTok bewust een zetje in de goede richting voor bedrijven en merken. Er zijn 3 categorieën:

Trending: Business - Hier zijn de video’s van andere zakelijke accounts uit jouw land te bekijken, gerangschikt op het totaal aantal likes. Zo zie je direct welke video’s het meest populair zijn. 

Engaging: Business - In de tweede categorie komt ook uitsluitend content van zakelijke accounts voorbij, alleen is het binnen deze categorie gerangschikt op betrokkenheid bij de video. Hoe meer engagement met de video, hoe hoger hij op de ranglijst komt te staan. 

Trending: Community -  Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar welke video’s populair zijn onder de TikTok community in zijn geheel.🎞️ Daarom zie je in deze categorie video’s van alle accounts, gerangschikt op het totaal ontvangen likes. Zo zie je direct wat er speelt bij iedereen op het platform. 

Het tweede element in de Creative Hub is de Business Content Guide. Dit is een spiekbriefje voor bedrijven op TikTok. Het geeft meer informatie over hoe je een goed profiel opzet, welke contentstrategie je kan hanteren en hoe je zorgt voor meer engagement. Met deze handleiding, tips op @tiktokbusiness en de Creative Hub is het bijna onmogelijk om de plank nog mis te slaan!

Advertentie
advertisement

Eindelijk stories inplannen op Facebook en Instagram

Niet alleen TikTok maar ook Facebook komt met extra features voor business accounts. In het beheerplatform van de app, Business Suite, komen twee nieuwe functies: we kunnen straks stories inplannen én updates voor advertenties verwachten! 👏

We beginnen met de grootste ontwikkeling. We moesten er lang op wachten: stories opmaken en inplannen. Straks kan het eindelijk binnen het bedrijfsbeheer op zowel Facebook als Instagram! Binnen de Creator Studio was het al wel mogelijk om Reels en feedposts in te plannen, maar iedere Social Media Manager voelde vast wel eens de frustratie dat dit nog niet mogelijk was voor stories. Daar komt nu verandering in! De gemaakte en ingeplande stories zie je terug in de inhoudskalender van de Business Suite app. 

Daarnaast is er nog een extra’tje voor bedrijven op facebook, namelijk updates rondom advertentie mogelijkheden. Voor lead advertenties kan het doel ‘conversion leads’ worden toegevoegd. Hiermee optimaliseer je leads die waarschijnlijk converteren. Gerichter dus dan alleen gaan voor bereik. Ook komt er een optie om de formulieren van lead advertenties om te zetten tot Messenger-sjablonen om leads op te volgen. 

Ten slotte zien we nog een nieuwe call to action button die in advertenties gezet kan worden: de knop ‘Call Now’. Vanuit een advertentie biedt dit dus direct de optie om een bedrijf te bellen. Voeg jij hem direct toe, of ga je eerst aan de slag met het inplannen van stories?

insta/fb

Digitale kunst met Snapchat AR filters 

In samenwerking met Los Angeles’ County Museum of Art, lanceert Snapchat 5 nieuwe AR-filters. En niet zomaar filters, maar echte kunstwerken. Met behulp van augmented reality zijn deze kunstwerken te zien via de Snap-camera. 🖌️🎨

Hiermee wil Snapchat laten zien op welke creatieve manieren het allemaal mogelijk is voor artiesten om hun publiek te bereiken. Daarnaast laat Snapchat hiermee maar al te goed zien dat ze voor blijven lopen op het gebied van AR filters. Deze filters zijn al eerder toegepast in Londen, zoals we al eens bespraken in #LEKKERSOCIAAL nummertje 18. Zien we straks ook Nederlandse kunstwerken shinen op het Snapchat doek? ✨

Nieuwe stickers in Instagram stories

Je kent het vast wel: je wil een leuke story posten met een link naar je website, maar je hebt helaas nog geen 10.000 volgers of dat felbegeerde blauw vinkje. Doorverwijzen naar je bio dan maar, ondanks dat je weet dat dat veel minder succes zal hebben… Voor de mensen die hiermee struggelen hebben we goed nieuws. Nee, héél goed nieuws zelfs!

Onze vrienden bij Insta zijn namelijk aan het testen met nieuwe stickers, waaronder een link sticker. In de test is te zien dat de nieuwe optie verschijnt tussen de stickers bij het opmaken van een story. Dit zou een mooie kans zijn voor kleinere accounts om volgers naar de gewenste link te laten gaan in plaats van via de bio. Kleine sidenote: het is nog niet duidelijk of de optie ook daadwerkelijk voor iedereen beschikbaar wordt… Fingers crossed! 🤞🏼

Ook een tweede sticker onder de naam ‘Super Mention’ wordt getest. Een nieuwe functie waar we even in moeten duiken. Waarschijnlijk is het gekoppeld aan het donatie systeem achter Instagram. Zo kunnen fans een ‘Super Mention’ sticker kopen voor hun verhaal om meer aandacht te krijgen voor een donateursactie. Hoe de functie er verder precies uit gaat zien is nog even afwachten… tot de officiële lancering. 🚀

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie