Je trein volgen op Google Maps en de Top Fans van Facebook

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

#lekkersociaal

Nooit meer te laat

Reis jij iedere werkdag heen- en weer tussen je huis en werk? Voor reizigers in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hebben we goed nieuws! Het is vanaf nu mogelijk om met Google Maps in realtime te bekijken waar je bus of trein zich bevindt. Met deze nieuwe functie is het mogelijk om te zien of je extra tijd moet inplannen vanwege een ongeval, storing of file. Het beste aan de update? Google Maps toont bij vertraging alternatieve routes, zodat je toch nog snel op je werk kunt komen. Maar dit is niet alles! Ga je met de auto naar werk? Dan laat Google Maps voortaan informatie over alle onderdelen in je reis zien en toont precies hoe laat je van huis moet gaan om op tijd te komen. Vorige week liet Google Maps al weten dat het mogelijk gaat zijn om locaties en restaurants te delen via de app. Goed bezig, Google Maps!

Google Maps
Google Maps

Kunstmatige intelligentie op Marketplace

De virtuele marktplaats van Facebook, Marketplace, krijgt nieuwe functies. Wanneer je nu een afbeelding van je product upload vult de applicatie automatisch een categorie in. Ook krijg je aanbevelingen op het gebied van de prijsklasse. Hoe dat werkt? De kunstmatige intelligentie van Facebook kan herkennen of het product dat je verkoopt een meubel is, of dat het product in een andere categorie past. Binnenkort wordt Marketplace verder uitgebreid. Het wordt dan mogelijk om een foto te maken van je woonkamer of van een product die je leuk vindt. De applicatie gaat in het eerste geval op zoek naar artikelen die passen in de ruimte en stijl van je woonkamer. Daarnaast gaat Facebook ook koper- en verkoperratings toevoegen, zodat je elkaar kan inlichten over ervaringen met een (ver)koper. Handige functies!

Marketplace
Marketplace

De betrokkenheid van Facebook

Facebook lanceert eindelijk Premiere, een nieuw interactief video format. Premiere combineert functies van live video met on-demand video. Met als doel om on-demand video’s hetzelfde niveau van betrokkenheid te geven als live video’s. Om de interactiviteit nog meer te vergroten worden live polls geïmplementeerd. Daarnaast krijgen videomakers binnenkort te zien wie de grootste fans zijn van de pagina, oftewel de Top Fans. De nieuwe functie geeft gebruikers de mogelijkheid om een Top Fan badge toe te voegen. Facebook zegt hierover dat Top Fans de badge verdienen door één van de meest betrokken fans te zijn. Ook een Top Fan worden? Dan is het belangrijk om vooral veel video’s te bekijken, te reageren, liken en video’s te delen. Als pagina moet je wel het videosjabloon gebruiken en minimaal 10.000 volgers hebben.

Facebook Top Fans
Facebook Top Fans

Snapchat vs. Facebook

SnapMap, wie kent het niet? De functie binnen Snapchat waarbij je kan zien waar vrienden zijn, en  waar je op locatie gebaseerde Stories kan bekijken. Facebook rolde in 2015 Nearby Friends uit, een soortgelijke functie die echter nooit succesvol is geweest. Met een redesign in de stijl van SnapMap test Facebook de functie nogmaals uit. Met Nearby Friends hoopt Facebook dat jonge gebruikers de applicatie blijven openen. Daarnaast biedt de functie nieuwe advertentiemogelijkheden gebaseerd op locatie. Of de vernieuwde functie ook daadwerkelijk voor betrokkenheid gaat zorgen, is nog maar de vraag.

Facebook vs. Snapchat
Facebook vs. Snapchat

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie