Jeroen van Erp benoemd tot hoogleraar Concept Design

Creatief directeur Fabrique gaat zijn aanstelling als hoogleraar voor twee dagen in de week combineren met zijn directeurschap.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Jeroen van Erp is per 1 november 2015 benoemd tot praktijkhoogleraar Concept Design aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Van Erp is creatief directeur van ontwerpbureau Fabrique en bestuurslid van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), het Lab Vlieland, en de Design & Emotion Society. Van Erp gaat zijn aanstelling als hoogleraar voor twee dagen in de week combineren met zijn directeurschap bij Fabrique. De faculteit Industrieel Ontwerpen was voor haar nieuwe hoogleraar op zoek naar een professional op het gebied van ontwerpgedreven innovatieprocessen; een ontwerpdenker die toekomstvisies vorm kan geven en vervolgens kan vertalen naar praktische ontwerpvormen.

Verbinding
Decaan Ena Voûte is verheugd met de komst van Van Erp: &;Hij zal ons heel goed kunnen helpen met de verbinding tussen onderwijs en onderzoek enerzijds en de praktijk anderzijds. Die verbinding is voor ons heel belangrijk want iedereen wil zijn ontwerpen graag echt tot leven zien komen.&; Ook Van Erp is enthousiast: &;Hoe mooi is het om na bijna dertig jaar terug te komen bij je eigen universiteit en bij te dragen aan het opleiden van de ontwerpers van de toekomst.&;

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie