NOS FIFA WK-app - the making of

Voetbal kijken is voor veel mensen een sociaal ding. Je kijkt het samen, op TV. Helemaal het als het over het Nederlands elftal gaat. Toch wordt het digitale aanbod naast TV belangrijker, groter, en interessanter. Dit blog biedt een inkijkje in de ontwikkeling van de WK-app van NOS.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De belangrijkste app van NOS is de NOS-app. Deze app is inmiddels “standaard” uitgerust om te voorzien in nieuws, livestreams, videoclips en uitzendingen. Maar er gebeurt tijdens het WK zo ontzettend veel meer. Er is een wereld aan extra informatie beschikbaar. Bieden we dit in de NOS-app? Dit betekent een forse uitbreiding. Apps zijn duur, dus dit brengt kosten met zich mee. En niet te vergeten risico op de bestaande app. Je kan ook een nieuwe app lanceren, speciaal voor het WK voetbal.

Het antwoord op de vraag ”nieuwe app of NOS-app?” is ons makkelijker gemaakt door FIFA. Zij bieden deze WK editie voor het eerst een app. De app bestaat deels uit standaard componenten, en is deels door NOS zelf in te vullen.  Wij verzorgen de look & feel en de vertaling. Dit binnen de marges die gelden voor een product wat je met meerdere uitzendbedrijven deelt. Ook was het aan ons de content delivery en redactionele samenstelling in te richten. We hebben besloten de WK-app samen met FIFA te maken; de NOS FIFA WK 2014 was geboren.

Twee apps voor het WK

Met dit besluit viel de mobiele propositie van NOS tijdens het WK voetbal uiteen over twee apps;

  • De NOS-app; alles wat je van ons gewend bent, door ons verteld: de livestreams, de uitzendingen, de clips, het WK nieuws.
  • De NOS FIFA WK 2014 app; uitgebreide statistieken en de hoogtepunten van alle wedstrijden uit meerdere camerahoeken. De WK-app is tijdens en rond de wedstrijden een geweldige toevoeging voor de echte liefhebber.

Het WK is nu vier dagen en 11 wedstrijden onderweg, maar we hebben gelukkig nog 53 wedstrijden te gaan. Met de NOS FIFA WK app kijk je alle hoogtepunten terug uit alle hoeken. Heb je hem nog niet? Navigeer op je mobiel naar

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie